18:04:16 26.04.2024
Stiri

Partidul lui Cavcaliuc este comparat cu o „organizație CRIMINALĂ”. Moțpan: „Pretinzându-se partid politic, PACE desfășoară activități criminale. Vom vedea care va fi reacția PROCURORULUI general”; „Colegul nostru riscă să-și piardă vederea”

Actualitate 08.04.2021 13:28 Vizualizări2836 Autor: Ziarul National
Partidul lui Cavcaliuc este comparat cu o „organizație CRIMINALĂ”. Moțpan: „Pretinzându-se partid politic, PACE desfășoară activități criminale. Vom vedea care va fi reacția PROCURORULUI general”; „Colegul nostru riscă să-și piardă vederea”


Partidul Acasă Construim Europa (PACE), condus de Gheorghe Cavcaliuc, este comparat cu o „organizație criminală” de către un fruntaș al Platformei „Demnitate și Adevăr”, după ce vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant de către membrii echipei fostului adjunct al Inspectoratului General de Poliție. Acesta riscă să-și piardă vederea.

„Postura de deputat (pe care o visează unii și de care alții se țin cu dinții) nu este cea de „justițiar solitar” pe care și-o asumă Gheorghe Cavcaliuc. Cu referire la acțiunile lui și ale partidului său, vom face tot ce intră în competențele pe care ni le oferă legislația. PACE doar se pretinde partid politic. Vedem din fapte și din declarații că își propune realizarea unor acțiuni criminale. Cavcaliuc, conducătorul acestei organizații, ca și „sculele” sale cu ajutorul cărora a fost comisă acțiunea ilegală ce a vătămat fizic un cetățean, urmează să răspundă penal pentru constituirea și conducerea unei organizații criminale. Pretinzându-se partid politic, acesta nu desfășoară activitățile politice democratice, dar activități criminale, inadmisibile într-o societate democratică. Vom vedea care va fi reacția procurorului general într-un caz în care lucrurile sunt clare de la sine”, a scris deputatul Chiril Moțpan într-o postare pe Facebook.

CITIȚI și VIDEO // Un vicepreședinte de raion din partea PPDA, STROPIT cu verde de briliant de către membrii partidului condus de Cavcaliuc, pentru că s-a vaccinat cu Pfizer înaintea medicilor: „A fost internat în spital și riscă să-și piardă vederea”

Tot astăzi, reprezentații Ligii aleșilor locali ai Platformei „DA”, președinți și vicepreședinți de raioane au condamnat, în cadrul unei conferințe de presă, atacul asupra lui Tudor Tutunaru.

Vicepreședintele raionului Anenii Noi, Octavian Zelinski, consideră că acum două zile a avut loc un atac banditesc asupra colegului său de partid: „Acest atac este un semnal că în R. Moldova sunt încă aplicate metode specifice anilor 90. Aceste metode violente și mafiote au drept scop intimidarea noastră ca partid veritabil de opoziție și constituie o sfidare la adresa statului de drept și a democrației în principiu. În prezent, colegul nostru este internat în spital cu arsuri grave, iar starea lui e îngrijorătoare, dânsul riscând să-și piardă vederea”.

Citește și: Cazurile de stropire cu verde de briliant a unor vicepreședinți de raioane, pe masa procurorilor: Platforma DA cere dosar penal pentru „acțiunile TERORISTE” ale partidului condus de Cavcaliuc

Zelinski se întreabă cine dintre colegii săi va fi următoarea victimă. „Ne întrebăm cu toții: cine dintre aleșii locali ai Platformei „DA” va urma? E cazul să ne temem pentru sănătatea și viețile noastre, așa cum o făceam în perioada lui Plahotniuc? E cazul, oare, să închidem ochii, poate și gurile, la derapajele antidemocratice care continuă să se producă în R. Moldova, inclusiv după alegerile din noiembrie 2020? Nu! Nu e cazul și nu o vom face”.

Vicepreședintă a raionului Ialoveni, Victoria Marian Bogos, a condamnat, la rândul său, atacul cu premeditare și a menționat că „dacă un partid decide să se conducă de legea junglei, atunci să-și caute alte teritorii”.

Reprezentanții Ligii Aleșilor Locali ai Platformei „DA” au cerut organelor de drept să ia măsuri dure cu făptașii, dar și, inclusiv, cu cei care instigă la ură -persoane care sunt la fel de culpabile ca și cei care comit nemijlocit atacuri și violențe.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md