08:42:42 26.04.2024
Stiri

Vicepreședintele Parlamentului: „Socialiștii caută pe cine să dea vina pentru răpirea judecătorului ucrainean Ceaus. Ar trebui să se uite în oglindă”

Actualitate 06.04.2021 16:55 Vizualizări1575 Autor: Ziarul National
Vicepreședintele Parlamentului: „Socialiștii caută pe cine să dea vina pentru răpirea judecătorului ucrainean Ceaus. Ar trebui să se uite în oglindă”
Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și Petru Corduneanu de la Poliția de Frontieră


Ministerul de Interne răspunde de ordinea publică din R. Moldova, iar Poliția de Frontieră împreună cu Serviciul Vamal asigură securitatea hotarelor. Toată conducerea acestor instituții este formată din apropiați ai lui Igor Dodon, susține Mihai Popșoi, vicepreședintele Parlamentului, taxând astfel socialiștii care „caută pe cine să dea vina pentru răpirea judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus”.

Deputatul din partea Partidului Acțiune și Solidaritate susține că aceste instituții au avut, pe timpul stării de urgență, „toate atribuțiile posibile”, dar „nu au fost capabili să răspundă prompt la situație”.

„Ministrul (Afacerilor Interne) Voicu nu a dorit sau nu a fost capabil să mobilizeze poliția pe urmele celor care l-au răpit pe judecătorul corupt, care se ascundea în R. Moldova de justiția ucraineană. Mai mult, șeful Poliției de frontieră Petru Corduneanu, care a figurat în dosarul 7 aprilie, a fost consilier municipal și deputat PSRM, apoi a fost „omul” lui Dodon în conducerea SPPS, nu a făcut absolut nimic pentru a securiza hotarul. Filtrele de poliție au lipsit. Grupul operativ nu a reacționat. Trecerea hotarului nu a fost restricționată. Devine tot mai clar că nu e vorba doar de neglijență, dar și de premeditare”, a comentat Popșoi pe Facebook.

Menționăm că ucraineanul Nicolai Ceaus a fost răpit sâmbăta trecută din centrul Chișinăului, iar Ministerul Afacerilor Interne susține că acesta a fost dus în Ucraina. În această operațiune ar fi fost implicați zece cetățeni străini.

„Dacă socialiștii au întrebări despre cine e responsabil de scandalul cu judecătorul corupt dispărut din centrul Chișinăului, ar trebui să se uite în oglindă. Dacă mai caută vinovați, ar trebui să ceară socoteală acestor doi conducători cu stea în frunte (Pavel Voicu și Petru Corduneanu - n.r.)”, a încheiat vicepreședintele Legislativului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md