01:27:06 27.04.2024
Stiri

INCOERENȚA de la VÂRF: După ce a a cerut stare de urgență în R. Moldova, Dodon salută decizia primarului Ceban de a permite plimbările prin parc

Actualitate 05.04.2021 11:56 Vizualizări1759 Autor: Ziarul National
INCOERENȚA de la VÂRF: După ce a a cerut stare de urgență în R. Moldova, Dodon salută decizia primarului Ceban de a permite plimbările prin parc


Guvernul interimar a solicitat, iar Parlamentul a introdus, de la 1 aprilie, stare de urgență în R. Moldova până la 30 mai, fără a anunța din start și măsurile impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei, iar de atunci restricțiile au fost modificate de două ori.

Mai întâi, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a interzis, printre altele, circulația și aflarea persoanelor în spații publice, precum parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement, dar a lăsat deschise centrele comerciale și bisericile, ca mai apoi plimbările să fie permise din nou în Chișinău.

CITIȚI și STARE de URGENȚĂ // Restricții noi, dar rămâne aproape totul pe vechi – PIEȚELE, magazinele, centrele comerciale vor fi DESCHISE. Nici transportul PUBLIC din Chișinău și Bălți NU va fi restricționat. Se interzice circulația între orele 23.00 – 5.00

Pe 3 aprilie, primarul de Chișinău, Ion Ceban, a declarat, într-un live pe Facebook, că deja plimbările prin parcuri sunt permise, deoarece Comisia de sănătate publică de la nivelul capitalei nu a ținut cont, „prin derogare”, de decizia CSE.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, artizanul planului privind introducerea stării de urgență pentru două luni, a comentat că decizia autorităților municipiului Chișinău de a le permite cetățenilor să iasă în parc „este corectă”.

„Nu putem să permitem ca oamenii să fie închiși în case. Să iasă la aer, dar neapărat să respecte regulile sanitare”, a scris Dodon pe Telegram.

CITIȚI și Procesul de STUDII pentru clasele I - IV ar putea fi RELUAT. Noile INDICAȚII date de Dodon Comisiei Situații Excepționale

Reprezentanți ai opoziții cred că această incoerență a guvernării socialiste vizavi de introducerea stării de urgență ar demonstra „motivația politică” a deciziei, socialiștii dorind să amâne dizolvarea Parlamentului.

„Până și primarul general al Chișinăului recunoaște că starea de urgență declarată de PSRM și Șor este un mare fake. Acesta, chipurile prin comisia municipală – nu se știe dacă cea pentru situații excepționale sau cea pentru sănătate publică – a introdus norme derogatorii de la dispoziția Comisiei pentru situații excepționale referitoare la permisiunea plimbării prin parcuri. Derogări care nu pot exista de principiu potrivit legii, câtă vreme dispoziția Comisiei Situații Excepționale are caracter imperativ și nu lasă spațiu pentru ca cineva să dispună altfel”, a declarat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md