06:39:49 26.04.2024
Stiri

Premierul Ciocoi anunță că elevii vor continua studiile în regim ONLINE, iar piețele, centrele comerciale și bisericile rămân deschise

Actualitate 31.03.2021 15:18 Vizualizări2249 Autor: Ziarul National
Premierul Ciocoi anunță că elevii vor continua studiile în regim ONLINE, iar piețele, centrele comerciale și bisericile rămân deschise


Elevii din R. Moldova vor continua studiile în regim online până la înregistrarea unei „dinamici pozitive a contagiozității” determinate de infecția COVID-19 pe teritoriul R. Moldova, a anunțat astăzi în Parlament premierul interimar Aureliu Ciocoi.

În același timp, bisericile rămân deschise. Unele slujbe, cum ar fi „utrenia și vecernia”, vor fi organizate în incinta bisericilor, iar restul - în aer liber.

În ceea ce privește activitatea comercială, Ciocoi a declarat că vor fi invitați șefii piețelor și ai centrelor comerciale pentru a fi avertizați să respecte măsurile de prevenire a infectărilor, cum ar fi asigurarea a patru metri pătrați pentru fiecare cumpărător și dezinfectarea mâinilor: „Dacă nu - închiși!”.

CITIȚI și LIVE // STAREA de URGENȚĂ, SINGURUL subiect de pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului: Prognoza medicilor ar fi înregistrarea a 80 - 100 de morți pe zi din cauza COVID-19 în următoarea perioadă

Aureliu Ciocoi a recunoscut în fața deputaților că instituirea stării de urgență nu presupune impunerea unei carantine, ci oferirea posibilității Guvernului „să opereze modificări în buget”, inclusiv pentru a oferi compensații.

„Recunosc, acum nu este în discuție un lockdown”, a spus Aureliu Ciocoi.

Menționăm că Guvernul a solicitat instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul R. Moldova, iar opoziția acuză guvernarea spocialistă că la mijloc ar fi o motivație politică.

Socialiștii propun instituirea situației de urgență pentru două luni, până la 31 mai curent, în condițiile în care magistrații Curții Constituționale urmează să decidă asupra dizolvării actualului Legislativ.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, i-a amintit premierului interimar că instituirea unei carantine pentru o perioadă de două săptămâni a fost cerută încă pe 13 martie de către Consiliul Suprem de Securitate, când R. Moldova înregistra „o explozie” a cazurilor de infecție. De atunci au trecut trei săptămâni și Guvernul abia acum a reacționat, iar perioada propusă este de două luni.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md