19:21:58 26.04.2024
Stiri

Alimente care îți afectează pielea fără ca tu să știi. Trebuie să le eviți

Actualitate 31.03.2021 17:54 Vizualizări904 Autor: Ziarul National
Alimente care îți afectează pielea fără ca tu să știi. Trebuie să le eviți
Poză simbol


Îți speli fața în fiecare zi și te demachiezi dimineața și înainte de culcare, așa cum e normal, dar pielea ta e departe de perfecțiune? Chiar dacă este foarte important ce produse pentru față folosești, alimentele pe care le consumi au un impact foarte mare asupra pielii tale, conform experților în nutriție.

Există 8 tipuri de alimente de care trebuie să te ferești dacă ai probleme cu tenul sau dacă pur și simplu vrei ca pielea ta să arate excelent în fiecare zi.

1. Ciocolata

Ani la rândul ați auzit mituri despre felul în care dulciurile sunt dăunătoare organismului, iar din păcate poveștile sunt adevărate. Nutriționiștii susțin că ciocolata agravează acneea. Conform unui studiu din Olanda, ciocolata accelerează inflamarea sistemului imunitar, ce duce la apariția acneei.

2. Pâine, zahăr și mâncare bogată în carbohidrați

Aceste alimente, cu un nivel ridicat de carbohidrați, favorizează secreția de sebum care produce acneea dar și inflamații ale pielii.

3. Cereale integrale

Unii nutriționiști susțin că cerealele integrale sunt într-adevăr mai sănătoase decât cele albe, dar chiar și acestea afectează pielea. În cazul persoanelor sensibile la gluten (marea majoritate), orice tip de gluten poate crea acnee și alte tipuri de probleme ale pielii.

4. Produse lactate

Laptele conține IGF-1, un factor de creștere a insulinei, care este similar cu insulina și produce excesul de sebum care înfundă porii. În mod bizar, un singur pahar de lapte poate avea acest efect asupra organismului. Laptele degresat creează și el probleme la nivelul pielii: procesul de extragere a grăsimii din lapte înseamnă mai multă lactoză (zahăr) care contribuie la apariția problemelor de piele. Încearcă să elimini produsele lactate pentru 2 săptămâni pentru a vedea dacă scapi de acnee.

5. Lapte de soia

Soia este un alt aliment care poate crea inflamarea sistemului imunitar și probleme de piele. Această problemă este des întâlnită în cazul vegetarienilor care consumă foarte multă soia, fapt ce duce la intoleranță alimentară.

6. Iaurt cu fructe

Chiar dacă aparent e inofensiv, iaurtul cu fructe are mai mult zahăr decât o ciocolată. Excesul de zahăr favorizează apariția ridurilor.

7. Alimente cu valoare nutrițională slabă

Nu e de mirare că acest tip de alimente nu este benefic pielii tale. Bomboanele sau cartofii prăjiți, de exemplu, nu numai cresc zahărul din sânge, ci sunt și slabe în antioxidanți și te împiedică să ai o piele sănătoasă. Principalul factor care cauzează problemele de piele în acest caz este sarea.

Este recomandat să înlocuiești alimentele procesate, bogate în sodiu, cu alimente naturale, care nu sunt într-o caserolă, cutie sau conservă, și pe cât posibil, evită să consumi sare în timpul mesei. Până și alimentele care par sănătoase, cu etichete precum „fără grăsimi” sunt la fel de dăunătoare, pentru că, în fond, sunt tot alimente procesate. Fără grăsimi aproape întotdeauna înseamnă cantitate mare de zahăr și conservanți și alte substanțe care sunt dăunătoare pentru piele.

8. Alcool

Chiar dacă e unul dintre viciile tale preferate, alcoolul deshidratează pielea și te face să arăți mai bătrână. Hidratează-ți pielea cu cel puțin 2 litri de apă pe zi, de preferat crește cantitatea treptat până ajungi la 3-4 litri, pentru un aspect fresh și limitează consumul de alcool.

Sursa: elle.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md