09:49:20 26.04.2024
Stiri

Guvernul Ciocoi a IGNORAT recomandările CSS privind gestionarea pandemiei și s-a prezentat la o nouă ședință convocată de spicherul Zinaida Greceanîi. Oficialii au discutat detalii privind achiziționarea de urgență a vaccinurilor

Actualitate 30.03.2021 10:08 Vizualizări2163 Autor: Ziarul National
Guvernul Ciocoi a IGNORAT recomandările CSS privind gestionarea pandemiei și s-a prezentat la o nouă ședință convocată de spicherul Zinaida Greceanîi. Oficialii au discutat detalii privind achiziționarea de urgență a vaccinurilor


Premierul interimar Aureliu Ciocoi, dar și unii membrii ai Guvernului fideli lui Igor Dodon au fost convocați ieri-seară în ședință de spicherul Zinaida Greceanîi. La ședință au participat ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, al Apărării, Victor Gaiciuc, al Educației, Lilia Pogolșa, vicepremierul interimar pentru Reintegrare, Olga Cebotari, ministrul în exercițiu al Agriculturii, Ion Perju, și cel al Justiției, Fadei Nagacevschi.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, în cadrul reuniunii a fost evaluată starea pandemică, care continuă să înregistreze noi antirecorduri la numărul zilnic de infectări și de decese: „S-a accentuat faptul că în această situație alarmantă se impun măsuri cardinale imediate”.

Zinaida Greceanîi a remarcat că Parlamentul este gata sa susțină orice inițiativă a Guvernului și Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) pentru a depăși situația dificilă și a oferi atribuții suplimentare în acest sens.

De asemenea, oficialii au discutat detalii privind achiziționarea de urgență a vaccinurilor necesare pentru imunizarea în masă a tuturor categoriilor de cetățeni. „S-a anunțat faptul că autoritățile continuă demersurile foarte serioase în vederea obținerii de noi donații de vaccinuri sigure și eficiente”, se menționează în comunicat.

Citește și: Consiliul Suprem de Securitate recomandă instituirea STĂRII DE URGENȚĂ: „Prognozele sunt SUMBRE. Guvernul să elaboreze lista RESTRICȚIILOR în următoarele trei zile”

Cei prezenți au examinat situația social-economică, a mediului de afaceri prin prisma impactului pandemiei de COVID-19. „A fost reiterată importanța menținerii restricțiilor adecvate realităților curente, acestea fiind strict necesare pentru a contracara răspândirea coronavirusului”.

Citește și: DOC // Maia Sandu trimite la Guvern decizia CSS „cu acțiuni ce trebuie întreprinse urgent”: „Pentru a evita o carantină dură, sunt necesare acțiuni ferme, concrete și rapide în următoarele două săptămâni ca să oprim răspândirea virusului”

Totodată, membrii Executivului interimar au informat despre măsurile concrete care se întreprind pentru asigurarea securității alimentare a țării.

Citește și: DOC // Chișinăul IGNORĂ recomandările formulate de CSS și Maia Sandu. Piața Centrală rămâne DESCHISĂ și niciun fel de „lockdown” în capitală

De menționat că, acum două săptămâni, Consiliul Suprem de Securitate (CSS) a făcut mai multe recomandări Guvernului interimar Ciocoi, însă acestea au fost ignorate.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md