23:48:11 26.04.2024
Stiri

O comisie specială va investiga toate cazurile în care funcționari publici din R. Moldova au sărit peste rând și s-au VACCINAT împotriva COVID-19: „Este regretabil că există suspiciuni de încălcare a mersului normal al campaniei de vaccinare”

Actualitate 30.03.2021 12:24 Vizualizări1324 Autor: Ziarul National
O comisie specială va investiga toate cazurile în care funcționari publici din R. Moldova au sărit peste rând și s-au VACCINAT împotriva COVID-19: „Este regretabil că există suspiciuni de încălcare a mersului normal al campaniei de vaccinare”
Poză simbol


Zeci de funcționari publici de la Edineț, Hâncești sau Cantemir au fost vaccinați împotriva COVID-19 în cadrul primei etape a campaniei de vaccinare, care presupune imunizarea angajaților din sistemul medical și beneficiarelor centrelor de plasament.

Autoritățile responsabile de campania națională de vaccinare „regretă” asemenea practică, în condițiile în care doar 52% dintre lucrătorii medicali și 20% dintre beneficiarii centrelor de plasament au fost vaccinați împotriva noului coronavirus, și se apucă de investigat „fiecare caz în parte”.

CITIȚI și Procesul de vaccinare anti-COVID, marcat de SCANDAL la Edineț! Câți angajați ai Consiliului raional s-au vaccinat înaintea medicilor: „Nu cred că este o încălcare, că nu au fost luați ei în primul rând la imunizare”

„Este regretabil acest fapt că există suspiciuni de încălcare a mersului normal al campaniei de vaccinare și noi trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și maximă atenție să fie vaccinate în primul rând persoanele care sunt în grupul de risc. În cadrul Comitetului național de coordonare a vaccinării a fost creată o comisie care va analiza cazurile de suspiciune privind încălcarea campaniei de vaccinare, iar Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va lua o decizie”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, Ninel Revenco, președinta Comitetului nominalizat.

Responsabilii de campania de vaccinare au refuzat să spună câți funcționari publici au fentat prima etapă a Planului național de imunizare și s-au vaccinat până în prezent împotriva noului coronavirus.

CITIȚI și FOTO // Reprezentanții Primăriei Cantemir s-au VACCINAT împotriva COVID-19. Aceștia au așteptat vaccinul PFIZER și s-au lăudat cu acest fapt: „Am fost invitați să ne vaccinăm”

Menționăm că actuala campanie de imunizare este marcată de scandaluri, după ce s-a aflat că etapele stabilite de către autorități sunt ignorate. De exemplu, la Edineț au fost vaccinați consilieri raionali și primari, iar la Cantemir - toți angajații Primăriei orașului. „Scuza” acestora este că au fost invitați să se vaccineze de către medici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md