00:09:27 27.04.2024
Stiri

Geopolitica mioritică șmecheră

Actualitate 28.03.2021 10:07 Vizualizări2690 Autor: Ziarul National
Geopolitica mioritică șmecheră


Trustia, elegii politikoase

După Erdogan, și Dodon s-a grăbit să-l admonesteze pe Baiden, pentru că a folosit cuvinte nepoliticoase la adresa lui Putin, care a pus bețe în roțile democrației americane și, periodic, i-a servit cu ceai Noviciok sau cu poloniu pe propriii cetățeni contribuabili antipatici, trădători de secrete importante de stat despre proprietățile președintelui rus și ale tovarășilor săi.

Dacă Erdogan a fost firesc, invocând cu evlavie dimensiunile Rusiei, Dodon a pus statalitatea la bătaie, pretinzându-se omolog, spunând că afirmațiile lui Baiden la adresa lui Putin „sunt de neconceput și nu fac față unui lider adevărat”. Când Dodon vrea să pară sofisticat, el nu arată autentic, natural. El pare în elementul său cel adevărat, nemodificat genetic, numai când spune inepții. „Eu îl consider pe Putin un pacifist”, a declarat pupilul lui Voronin și al Zinei-Carabina. „Putin va rămâne în istorie ca un pacifist”, a insistat Dodon, deși era suficientă prima frază, ca lumea să-și dea seama cine a deschis gura.

O mostră de pacifism putinist, după Dodon, e războiul din Siria, unde Putin i-a bombardat pe adversarii omologului său sirian, fără discernământ, inclusiv copii. Dodon a trecut cu vederea acțiunile pacifiste ale lui Putin în Georgia, Ucraina, în special Crimeea și Donbas, unde numărul morților crește încet, dar sigur, zi de zi, depășind cifra de 13 000, iar al răniților – 30 000. Cu același succes, fostul semiprâșdinte putea să spună că Putin va rămâne în istorie ca feminist sau abstinent.

Acum stau și mă gândesc: faptul că în programul de guvernare, pe care Igor Grosu se pregătea să-l prezinte Parlamentului, nu se pomenește nici măcar aluziv despre aflarea ilegală a trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova nici la capitolul politică externă, nici la integrare europeană, nici la securitate și apărare, nici la reglementarea transinistreană, ca să nu mai vorbim despre necesitatea retragerii acestor trupe străine, să fie cumva o contribuție locală suplimentară tacită la reputația de pacifist înrăit a lui Putin, o sincronizare cu Dodon și construcția Nord Steam 2? Iar cererea Maiei Sandu în fața Ambasadorului Oleg Vasnețov și scrisoarea adresată lui Putin cu solicitarea de vaccinuri să fie o palmă dată lui Baiden pentru afirmații „ de neconceput” și „care nu fac față unui lider adevărat” sau UE, care zice că nu are nevoie de Sputnik V?

Al vostru neozoicist, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md