11:06:22 26.04.2024
Stiri

Andrei Năstase: „Actul Unirii din 27 martie 1918 ne-a marcat existența într-un mod ireversibil.Actul UNIRII e în plină desfășurare, oricât l-ar împiedica străinii și dușmanii”

Actualitate 27.03.2021 22:27 Vizualizări1436 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase: „Actul Unirii din 27 martie 1918 ne-a marcat existența într-un mod ireversibil.Actul UNIRII e în plină desfășurare, oricât l-ar împiedica străinii și dușmanii” Facebook


Liderul Platformei „Demnitate șu Adevăr”, Andrei Năstase, a transmis un mesaj emoționat cu ocazia celor 103 de la Unirea Basarabiei cu România.

„Actul Unirii din 27 martie 1918 ne-a marcat existența într-un mod ireversibil. Mulți i s-au împotrivit, dar destinul și neamul ne-au întregit sufletele și ne-au închis rănile. De atunci aceste răni s-au mai redeschis, dar dezideratul reUnirii a trăit și s-a fortificat. Ne-am îmbrățișat la podurile de flori, am obținut dreptul de a ne vorbi limba română, am scos sârma ghimpată de pe Prut, ne-am integrat prin cultură și tradiții comune, am construit împreună punți economice, am înfrățit localități de pe ambele maluri ale Prutului, iar România astăzi este cel mai important partener de dezvoltare și nu doar.

România este țara care ne deschide porțile spre valorile civilizației occidentale și ne sprijină dezinteresat în demersurile noastre de ascensiune democratică”, a scris acesta pe Facebook.

„Dragi români, atât timp cât existăm și ne știm de frați, Actul Unirii e în plină desfășurare, oricât l-ar împiedica străinii și dușmanii. Istoria s-a scris și nu ne putem sustrage de la parcursul pe care l-a ales neamul nostru românesc. Fiți mândri că sunteți români, să dea Domnul să trecem cu bine peste provocările pandemice și niciodată, dar niciodată, să nu ne uităm înaintașii care au făurit istoria.

Popor românesc, nu uita niciodată

Că nu eşti urmaş de fricoşi şi bastarzi

La tine acasă cât faci ochii roată

De dragul eroilor veşnic să arzi!”, a mai scris liderul Platformei „DA”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md