21:04:58 26.04.2024
Stiri

Declarația cu privire la dezacordul dizolvării Parlamentului, propusă de PSRM, VOTATĂ de către 54 de deputați: „Declarația organizației criminale Plahotniuc, organizației criminale Șor....”

Actualitate 26.03.2021 11:59 Vizualizări2448 Autor: Ziarul National
Declarația cu privire la dezacordul dizolvării Parlamentului, propusă de PSRM, VOTATĂ de către 54 de deputați: „Declarația organizației criminale Plahotniuc, organizației criminale Șor....”


Declarația cu privire la dezacordul dizolvării Parlamentului, propusă de către Partidul Socialiștilor (PSRM), a fost votată astăzi de către 54 de deputați, după discuții aprinse la ședința Legislativului.

Documentul a fost susținut de către deputații socialiști, cei ai Partidului „ȘOR”, ai grupului „Pro Moldova” al lui Andrian Candu și transfugi democrați, care se pronunță pentru învestirea unui guvern, fiind convinși că nu ar fi fost epuizate toate căile constituționale pentru deblocarea crizei politice, nici după cele două tentative eșuate din Parlament de a vota un nou executiv.

„Esența crizei constituționale rezidă în veleitatea președintelui țării, iar pe cale de consecință fiindu-i imputabilă inacțiunea, precum și deciziile adoptate contrar spiritului Constituției”, se arată în declarația citită de socialistul Vasile Bolea de la tribuna Parlamentului.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a atras atenția că „inacțiunea” îi poate fi imputată Parlamentului care nu a fost capabil să învestească un guvern timp de trei luni fie prin „neridicarea mânuței”, fie prin „părăsirea sălii de ședințe”.

Colegul său de fracțiune, Dan Perciun, a vurt să propună un amendament - „declarația grupării criminale a lui Vlad Plagotniuc, a grupării criminale a lui Ilan Șor etc.”, așa fiind redată „situația reală”, în conformitate cu declarațiile făcute luni de către procurorul general Alexandr Stoianoglo în cadrul ședinței Parlamentului.

„Eu nu o să pun la vot niciodată așa ceva”, a răspuns președinta socialistă a Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Deputatul Octavian Țîcu a remarcat faptul că PSRM, care „a compromis definitiv lupta cu pandemia”, își dorește, împreună cu „grupările criminale Plahotniuc și Șor”, să-și mențină puterea. Țîcu i-a solicitat președintei Maia Sandu să dizolve acest Parlament „care trebuie să dispară” și să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

Deputatul democrat Nicolae Ciubuc a afirmat că „mingea este acum în terenul Președinției”, iar fracțiunea democraților nu va participa la această „partidă de șah” privind adoptarea unei declarații: „R. Moldova are nevoie de un guvern funcțional, dar nu cu orice preț”.

Vicepreședintele Parlamentului Alexandr Slusari a pasat toată vina pe ceea ce se întâmplă astăzi în R. Moldova pe socialiști, pe de o parte, și PAS cu Președinția, pe de altă parte, invocând un joc „de-a șoarecele și pisica”, deși partidul său era gata să-și asume un guvern.

Socialistul Vlad Batrîncea i-a amintit lui Slusari că Platforma DA și PAS au „luptat împreună” anul trecut pentru a da jos Guvernul, „aducând tractoare” în centrul Chișinăului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md