14:03:53 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Guvernul Grosu NU a fost ÎNVESTIT din lipsă de CVORUM: Socialiștii, Partidul „ȘOR” și transfugii democrați au părăsit ședința. „Este regretabil ceea ce vedem atunci când cu adevărat mor oameni”

Actualitate 25.03.2021 09:57 Vizualizări2699 Autor: Ziarul National
VIDEO // Guvernul Grosu NU a fost ÎNVESTIT din lipsă de CVORUM: Socialiștii, Partidul „ȘOR” și transfugii democrați au părăsit ședința. „Este regretabil ceea ce vedem atunci când cu adevărat mor oameni” Deschide


Eșec în Parlament în ceea ce privește cea de-a doua tentativă a de învesti un guvern în ultimele trei luni, după demisia Cabinetului Chicu.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Cabinetului Grosu era primul pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului, însă candidatul desemnat la funcția de premier nu a mai ajuns să-și țină discursul de la tribuna Legislativului.

Socialistul Vlad Batrâncea a anunțat că fracțiunea PSRM „nu va participa la acest teatru”, acuzând-o pe președinta Maia Sandu că ar fi „mimat” cosultările cu frațiunile parlamentare și nu ar fi avut „un interes sincer de a găsi sprijin în Parlament pentru acest guvern”.

„Noi nu dorim să participăm la acest joc”, a spus Batrîncea.

Gestul socialiștilor a fost urmat și de platforma „Pentru Moldova”, constituită din deputați ai Partidului „ȘOR” și transfugi democrați.

Deputata Marina Tauber și-a exprimat regretul că „mor oameni, nu avem vaccinuri”, iar ei ar fi „obligați” să participe „la acest show”.

În discuții a intervenit deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, care a ironizat vizavi de „grija” majorității parlamentare PSRM-ȘOR în ceea ce privește lipsa de vaccinuri, din moment ce aceasta nu a prevăzut „niciun leu în buget” în acest scop, însă deputații au avut grijă să-și securizeze diferite scheme de corupție, „țigarete”, „sunt deprinși numai să fure, să care”.

„Este regretabil ceea ce vedem atunci când cu adevărat mor oameni”, a declarat liderul grupului „Pro Moldova”, Andrian Candu, iar Parlamentul nu are ocazia să discute programul și componența guvernului pentru a tranșa „soarta țării”. Candu a condamnat „jocurile politice cinice și fățarnice” care nu permit „să mișcăm lucrurile din loc”.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a constatat lipsa cvorumului în sală și a dictat o pauză de o oră pentru deputați, după ce socialiștii au anunțat că vor reveni la ședință să dezbată celelalte subiecte incluse pe ordinea de zi.

Menționăm că aceasta a fost a doua tentativă a Parlamentului de a învesti un guvern, după ce Cabinetul Nataliei Gavrilița a acumulat zero voturi pe 11 februarie curent. Socialiștii s-au adresat abia ieri la Curtea Constituțională, susținând că primul decret al Maiei Sandu privind desemnarea Nataliei Gavrilița la funcția de premier ar fi fost „fictiv”, deoarece decretul nu a fost publicat în „Monitorul Oficial”.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md