06:56:57 26.04.2024
Stiri

Conluzia lui Filip: „Rămânem ostaticii unui război prostesc și inutil între doi politicieni. Unul nu știe să piardă și altul nu știe să câștige. Cetățenii trebuie să știe că de azi sunt pe cont propriu”

Actualitate 25.03.2021 13:43 Vizualizări898 Autor: Ziarul National
Conluzia lui Filip: „Rămânem ostaticii unui război prostesc și inutil între doi politicieni. Unul nu știe să piardă și altul nu știe să câștige. Cetățenii trebuie să știe că de azi sunt pe cont propriu”


Liderul Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, susține că astăzi, după ce a eșuat învestirea unui guvern plenipotențiar, vor avea de pierdut R. Moldova și cetățenii ei.

„Astăzi am fost în fața unei alegeri: să alegem între ceva rău și ceva foarte rău. Rău este ceea ce se întâmplă azi în țară și ceea ce riscă să se întâmple în continuare pentru că nu se face nimic. Avem guvern în demisie, șchiop, surd la solicitările oamenilor. Avem ceva rău – deși vorbim de europenism, democrație și valori, un partid cu 15 deputați vrea să-și asume de unul singur guvernarea. Modul în care a fost propus acest guvern a fost ca o declarație de război. Se încalcă Constituția, se scuipă pe lege și se încearcă a schimba lucrurile”, a spus Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă.

Liderul democrat susține că de această situație ar fi vinovați Igor Dodon și Maia Sandu: „Rămânem ostaticii unui război prostesc și inutil între doi politicieni. Unul care nu știe să piardă și altul care nu știe să câștige. Unul care vorbește de „lume paralelă” și altul care trăiește într-o lume paralelă”.

Potrivit liderului democrat, PAS-ul și Președinția ar fi făcut tot posibilul pentru ca R. Moldova să nu aibă guvern, „să nu avem vaccin, să nu avem decizii și soluții pentru oameni”.

„Scopul lor e unul: vor să mai adune vreo 10 deputați. Să știți că ne vor costa scump aceste 10 mandate. Costul adevărat îl vom calcula reieșind din statisticile despre COVID”, a declarat Pavel Filip.

El a precizat că PD a propus săptămâna trecută un plan concret de gestionare a crizei pandemice, iar prioritatea zero este vaccinarea și grija față de oameni, care trebuie ajutați.

„Asta trebuie să facă guvernul. Costul acestei mișcări prostești de astăzi, o nouă partidă între Maia Sandu și Igor Dodon, îl vor resimți cetățenii, care trebuie să știe că de azi sunt pe cont propriu. Că ajutoare nu vor veni și decizii nu vor mai fi. Doar un interminabil război pe care îl poartă cei puțini din contul celor mulți”, a conchis liderul democrat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md