17:59:10 26.04.2024
Stiri

OPINIE de la Bruxelles: „Este inadmisibil ca, în plină pandemie și criză sanitară, pe fondul lipsei de vaccinuri și al condiționalităților financiar, să asistăm la jocuri politice revanșarde care provoacă instabilitate guvernamentală”

Actualitate 25.03.2021 15:58 Vizualizări2331 Autor: Ziarul National
OPINIE de la Bruxelles: „Este inadmisibil ca, în plină pandemie și criză sanitară, pe fondul lipsei de vaccinuri și al condiționalităților financiar, să asistăm la jocuri politice revanșarde care provoacă instabilitate guvernamentală”


Republica Moldova are nevoie de stabilitate și de responsabilitate politică, afirmă europarlamentarul Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Moldova, după ce Parlamentul de la Chișinău a eșuat pentru a doua oară în ultimele trei luni să învestească un guvern.

„Este inadmisibil ca, în plină pandemie și criză sanitară, pe fondul lipsei de vaccinuri și al condiționalităților financiare care, împreună, pun țara într-o situație extremă, să asistăm la jocuri politice revanșarde care provoacă instabilitate guvernamentală. Cetățenii Republicii Moldova s-au exprimat cât se poate de clar și de tranșant la ultimele alegeri și au oferit un mandat axat pe continuarea și intensificarea parcursului european al țării lor. Nu este posibil ca politicienii decredibilizați prin vot să continue să împiedice buna funcționare a unei administrații, în ciuda tuturor evidențelor care demonstrează că electoratul are alte așteptări”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

Dragoș Tudorache și-a exprimat speranța ca „politicienii responsabili” din Republica Moldova să găsească rapid soluțiile corecte pentru a depăși situația creată artificial, chiar dacă aceste soluții vor implica alegeri anticipate.

„E nevoie de credibilitate și de responsabilitate pentru a depăși starea actuală și a ajuta Republica Moldova să traverseze prezenta criză sanitară internațională”, a cpnchis europarlamentarul român.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md