10:37:46 26.04.2024
Stiri

Dodon s-a RESEMNAT în privința șanselor lui Golovatiuc de a ajunge PREMIER? Socialistul vrea doar să fie ÎNVESTIT un guvern funcțional, care va asigura inițierea IMUNIZĂRII în masă: „Doar după VACCINARE vorbim despre ANTICIPATE”

Actualitate 22.03.2021 12:03 Vizualizări2366 Autor: Ziarul National
Dodon s-a RESEMNAT în privința șanselor lui Golovatiuc de a ajunge PREMIER? Socialistul vrea doar să fie ÎNVESTIT un guvern funcțional, care va asigura inițierea IMUNIZĂRII în masă: „Doar după VACCINARE vorbim despre ANTICIPATE”


Liderul socialiștilor, Igor Dodon, nu mai vorbește despre candidatul PSRM-ȘOR la funcția de premier, Vladimir Golovatiuc, ci doar despre învestirea unui executiv profesionist și funcțional, care timp de câteva săptămâni să asigure inițierea imunizării în masă a cel puțin 300 - 400 de mii de moldoveni. Doar după asta, în opinia lui Dodon, se poate de revenit la discuțiile despre alegerile parlamentare anticipate.

Într-o postare pe Facebook, Dodon a prezentat un grafic cu dinamica numărului de contaminări cu COVID-19, înregistrat săptămânal în R. Moldova, și coeficientul de contaminare.

Potrivit cifrelor, R. Moldova a atins apogeul incidenței de contaminare – s-a înregistrat numărul maxim de cazuri săptămânale din toată perioada – 10 571.

Astfel, la începutul lunii aprilie putem să ne așteptăm la reducerea numărului de cazuri noi, spune Dodon.

„Coeficientul de contaminare se reduce. Săptămâna trecută acesta a constituit 1,01, comparativ cu 1,05 care a fost cu o săptămână mai devreme. Ne putem aștepta la o reducere a numărului de cazuri noi de contaminare la începutul lunii aprilie. Astfel de perioade, în care se înregistrează creșterea numărului de cazuri de contaminare cu coronavirus, durează câte 4-5 săptămâni și se atestă la fiecare 2-3 luni – cel puțin până la inițierea vaccinării generale a populației. În această situație, doar niște politicieni cinici, care își urmăresc propriile interese politice înguste, în detrimentul intereselor și sănătății majorității cetățenilor din țara noastră pot cere alegeri anticipate în următoarele 3-4 luni.

Este necesar să fie numit urgent un guvern profesionist și funcțional care, în decurs de câteva săptămâni (exact în perioada dintre valul curent de îmbolnăviri și cel următor care, în opinia specialiștilor, va fi la sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai), va asigura inițierea imunizării în masă. Și numai după vaccinarea a 300 - 400 de mii de cetățeni vom putea reveni la discuții privind scenariile politice și alegeri”, a conchis Dodon, fără a mai pomeni vreun cuvânt de Vladimir Golovatiuc, candidatul majorității PSRM-ȘOR la funcția de premier.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md