14:29:11 26.04.2024
Stiri

Cel puțin 16 deputați NU vor vota pentru ridicarea imunității parlamentarilor Denis Ulanov și Petru Jardan. Cum își ARGUMENTEAZĂ decizia

Actualitate 22.03.2021 12:59 Vizualizări1823 Autor: Ziarul National
Cel puțin 16 deputați NU vor vota pentru ridicarea imunității parlamentarilor Denis Ulanov și Petru Jardan. Cum își ARGUMENTEAZĂ decizia


Platforma „Pentru Moldova”, din care fac parte 16 deputați ai Partidului „ȘOR” și șapte deputați desprinși de la Partidul Democrat (PD), iar ulterior de la „Pro Moldova”, nu va vota pentru ridicarea imunității parlamentarilor Denis Ulanov și Petru Jardan.

Potrivit „Pentru Moldova”, solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității celor doi deputați ar fi neîntemeiată.

„Procurorul general nu a prezentat argumente juridice și dovezi clare care să-l incrimineze pe colegul nostru Denis Ulanov, nici în documentele oficiale, nici la ședința Comisiei juridice, numiri și imunități, la care a participat. Mai mult, însuși procurorul general a confirmat că Denis Ulanov nu a fost beneficiar al banilor furați din bănci”, se arată în declarația grupului parlamentar.

De asemenea, „Pentru Moldova” susțin că au fost încălcate drepturile deputaților la apărare, în condițiile în care avocații acestora nu au fost lăsați să participe la ședința Comisiei juridice, pentru a aduce argumente și dovezi la acuzațiile procurorului general.

„Nu este un secret faptul că imunitatea parlamentară nu încurcă în niciun fel la efectuarea unui șir lung de acțiuni procesual-penale, acțiuni care n-au fost întreprinse de Procuratură. Mai mult, nu este clar în ce mod Procuratura a stabilit vinovăția deputaților, în condițiile în care dosarele penale în privința lor au fost pornite cu câteva zile înainte de solicitarea procurorului general de retragere a imunității. Ba chiar este gata să ceară și arest. Faptul că solicitarea de ridicare a imunității unor deputați a venit anume acum, când se decide soarta guvernării R. Moldova, trezește suspiciuni privind motivația reală a acestui demers. Există probabilitate mare ca, din motive de boală, unii dintre ei să nu poată fizic participa la procesul de învestire a guvernului”, se arată în declarație.

Platforma „Pentru Moldova” mai susține că „tot acest spectacol legat de ridicarea imunității deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan arată că astăzi, în R. Moldova, nu există justiție echitabilă, ci justiție televizată”.

„Intuim că, astăzi, o parte dintre colegii noștri din alte fracțiuni va vota pentru ridicarea imunității deputaților Jardan și Ulanov. Unii o vor face din frică, alții din raționamente pur politice, iar alții, naivi și visători, poate cred sincer că Procuratura chiar are de gând să facă dreptate. De aceea, poziția Platformei „Pentru Moldova” este următoarea: nu vom participa la acest spectacol ieftin, pentru că nu are nimic în comun cu legea”, conchide sursa citată.

Amintim că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a mers vinerea trecută în Parlament și a solicitat ridicarea imunității, dar și încuviințarea percheziționării și reținerii deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan de la Partidul „Șor”, aceștia fiind cercetați în dosarul care vizează jaful bancar și, respectiv, concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md