16:09:48 26.04.2024
Stiri

Maia Sandu va avea CÂȘTIG de cauză la Curtea Constituțională, iar Igor Grosu va cere VOTUL Parlamentului: „Candidatura lui Golovatiuc nu este potrivită, deoarece nu vorbește ROMÂNA. Maia Sandu poate să-l respingă doar din acest motiv”

Actualitate 19.03.2021 08:30 Vizualizări7975 Autor: Ziarul National
Maia Sandu va avea CÂȘTIG de cauză la Curtea Constituțională, iar Igor Grosu va cere VOTUL Parlamentului: „Candidatura lui Golovatiuc nu este potrivită, deoarece nu vorbește ROMÂNA. Maia Sandu poate să-l respingă doar din acest motiv”


Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, este convins că decretul de desemnare a lui Igor Grosu în calitate de premier, contestat la Curtea Constituțională de către deputații socialiști, va fi declarat constituțional. Astfel, Maia Sandu va avea câștig de cauză în fața socialiștilor.

„În opinia mea, Curtea Constituțională va respinge mâine sesizarea Partidului Socialiștilor din R. Moldova. La momentul desemnării domnului Grosu nu exista o majoritate constituită în jurul PSRM și o persoană pe care această majoritate să o susțină. Doamna Mariana Durleșteanu tocmai refuzase sprijinul pentru funcția de premier”, a declarat Tănase pentru podul.ro.

Tănase a mai adăugat că socialiștii au greșit și cu Vladimir Golovatiuc, pe care l-au propus pentru funcția de premier.

CITIȚI și Nicolae Negru: „Socialiștii aleargă în URMA TRENULUI cu demersul lor la CC. Dodon nu mai dispune de nicio mutare bună pe tabla de șah. Rămâne doar să ghicim cine a intervenit în „jocul de șah” al lui Dodon-Șor-Plahotniuc...”

„Am văzut că cei de la PSRM au încropit o majoritate și au propus un candidat (pe Vladimir Golovatiuc, ambasadorul R. Moldova în Rusia n.r.). În opinia mea nu este o propunere potrivită, pentru că domnul Golovatiuc nu vorbește limba română, iar președintele Maia Sandu îl poate respinge doar pe acest motiv. Printre criteriile pe care cei care ocupă funcții publice trebuie să le îndeplinească este cunoașterea limbii române”, a punctat Alexandru Tănase.

Judecătorii Curții Constituționale se vor întruni vineri, 19 martie, începând cu ora 10.30, în camera de consiliu pentru a examina cererea de suspendare a acțiunii decretului președintelui Republicii Moldova din 16 martie 2021 privind desemnarea candidatului Igor Grosu pentru funcția de prim-ministru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md