15:46:53 07.05.2024
Stiri

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova vine cu o nouă STRATEGIE privind taberele și excursiile în România pentru tinerii din Basarabia

Actualitate 19.03.2021 09:20 Vizualizări1757 Autor: Ziarul National
Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova vine cu o nouă STRATEGIE privind taberele și excursiile în România pentru tinerii din Basarabia


„Când vom trece de această pandemie şi vom reveni la viaţa pe care de dinainte, clar că ne dorim să reluăm taberele şi excursiile în România pentru tinerii din Republica Moldova. Înainte se ţineau aceste tabere pentru şcolari, dar am vrea să creştem această vârstă, să vină tinerii din liceu, din facultate”, a declarat secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din cadrul Guvernului României, la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Potrivit oficialului guvernamental român, tinerii din Republica Moldova ar putea să nu mai copieze neapărat modelul rus.

„Să vadă cum se distrează tinerii din România, cum îşi petrec timpul liber, să vadă ce înseamnă un cinematograf în România, o piesă de teatru, să perceapă mai mult din cultura românească. Cred că, de la o anumită vârstă, pot să înţeleagă mai bine, de aceea ne dorim să creştem vârsta a participanţilor la astfel de proiecte”, a spus Adrian Dupu.

Acesta a menţionat că acest fel de schimburi de experienţă ar fi benefice pentru ambele state.

Adrian Dupu a precizat că sunt foarte mulţi cetățeni ai Republicii Moldova care nu au fost în România şi nu cunosc situaţia reală.

„Nu îmi vine să cred că sunt foarte mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova care nu au fost niciodată în România. Avem foarte mulţi moldoveni în Ungheni, în Cahul, în localităţile de graniţă care nu au fost niciodată în România şi nu au o imagine corectă ce înseamnă să trăieşti într-o ţară europeană”, a spus Adrian Dupu.

Acesta a mai menţionat că, dacă cetăţenii Republicii Moldova ar vedea nivelul de trai din România, şi-ar dori o apropiere şi mai mare de Uniunea Europeană şi de România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md