11:55:52 26.04.2024
Stiri

Rectorul USM, Igor Șarov, susține că tergiversarea „stupidă” a numirii sale în funcție de către ministra Pogolșa s-a făcut în baza unei contestații anonime, „inspirată” de minister

Actualitate 19.03.2021 09:31 Vizualizări1438 Autor: Ziarul National
Rectorul USM, Igor Șarov, susține că tergiversarea „stupidă” a numirii sale în funcție de către ministra Pogolșa s-a făcut în baza unei contestații anonime, „inspirată” de minister


Fostul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, și-a început ieri activitatea în calitate de rector al Universității de Stat din Moldova. Igor Șarov a fost ales rector al Universității de Stat din Moldova la 16 decembrie, însă abia acum 2 zile, ministerul Educației, Culturii și Cercetării a semnat ordinul de confirmare a acestuia în funcție.

Igor Șarov acuză actuala conducere a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării că ar fi tergiversat intenționat procesul, pentru a-i știrbi din imagine, notează IPN.

„Ceea ce s-a întâmplat pe parcursul acestor trei luni este foarte grav. Am pregătit cu colegii chemarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în judecată, dar nu s-a ajuns până la asta. Toată această perioadă a fost folosită pentru a ponegri. Nici eu, nici echipa nu ne-am lansat în speculații și nu am atacat pe nimeni”, a spus Igor Șarov în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4. Igor Șarov spune că tergiversarea confirmării sale în funcție l-a împiedicat să-și exercite atribuțiile de rector, acest lucru afectând funcționalitatea instituției.

„A afectat și procesele de la Universitate, eu nu am putut în tot acest timp să-mi pun în aplicare programul cu care am câștigat concursul, să mă întâlnesc cu ambasadorii, în biroul rectorului am intrat abia ieri, fiindcă am vrut să fiu corect”, a mai spus Igor Șarov.

Printre prioritățile lui Șarov în calitate de rector al USM este securitatea procesului educațional în condiții de pandemie, transformarea USM într-o instituție de învățământ superior similară celor din Vest.

„Îmbunătățirea infrastructurii, mai multe posibilități pentru profesori, internaționalizarea programelor de studii, racordarea politicilor USM la realitățile din Occident, altfel riscăm să pierdem o mare parte din studenți care pleacă în străinătate și doar oferirea unor condiții mai bune ne poate ajuta să-i păstrăm ”, a spus Igor Șarov.

Amintim că ieri deputata Maria Ciobanu a menționat într-o postare plasată pe pagina sa de facebook că actuala ministră a Educației a semnat ordinul abia după ce a fost audiată în cadrul Comisiei parlamentare cultură, educație și cercetare. Ministra a invocat drept cauză o contestație anonimă trimisă pe adresa MECC.

„Trei luni a examinat Ministerul Educației, Culturii și Cercetării o contestație anonimă de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de rector a USM, contestație „inspirată” de minister. Trei luni! Abia ieri, în urma discuțiilor purtate cu Lilia Pogolșa la ședința Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, ministra, înțelegând, probabil, stupiditatea acțiunilor sale, a semnat ordinul de numire în funcția de rector a câștigătorului concursului, domnul Igor Șarov”, a notat Maria Ciobanu.

Igor Șarov a fost ministru al Educației, Culturii și Cercetării în Guvernul Chicu până la data de 9 noiembrie 2020, când exponenții PDM din Executiv au fost revocați din funcții, după anunțul democraților de a se retrage de la guvernare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md