04:19:25 27.04.2024
Stiri

S-a ales PRAFUL din majoritatea lui Dodon? Procurorul general cere RIDICAREA IMUNITĂȚII și permisiunea de a REȚINE doi deputați

Actualitate 19.03.2021 12:12 Vizualizări29874 Autor: Ziarul National
S-a ales PRAFUL din majoritatea lui Dodon? Procurorul general cere RIDICAREA IMUNITĂȚII și permisiunea de a REȚINE doi deputați


Procuratura Generală solicită ridicarea imunității parlamentare a doi deputați care a fi implicați în jaful bancar și în concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a mers astăzi în Parlamentul Republicii Moldova și a solicitat ridicarea imunității parlamentare a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov de la Partidul „ȘOR”.

„În privința unuia dintre ei, procurorii au acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul escrocheriei și spălării de bani, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Celălalt deputat, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis abuz de serviciu în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării”, explică Procuratura motivele care stau la baza cererilor depuse în Parlament.

Odată cu acordul de ridicare a imunității parlamentare, procurorul general va avea încuviințarea Parlamentului privind reținerea, arestarea, percheziționarea și trimiterea în judecată penală a celor doi deputați.





UPDATE //
Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, anunță că procurorul general Alexandr Stoianoglo a depus astăzi trei cereri în Parlament pe care le-a trimis Comisiei juridice, pentru numiri și imunități a Parlamentului.

Este vorba despre solicitări de ridicare a imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov de la Partidul „Șor”, în vederea reținerii acestora și deferirii justiției în dosarul fraudei bancare.

Comisia juridică a Parlamentului are termen până săptămâna viitoare să studieze materialele Procuraturii și să prezinte decizia Biroului Permanent al Parlamentului.

„Nu m-am ținut niciodată de imunitate și rog colegii să voteze pentru ridicarea acesteia, pentru că nu am ce ascunde”, a declarat deputatul Denis Ulanov în cadrul ședinței Parlamentului, adăugând că „implicarea sa în jaful bancar” s-ar reduce la activitatea sa de avocat.

Menționăm că Petru Jardan lipsește de la ședința de astăzi a Parlamentului.

Deputații vizați în cererile procurorului general Alexandr Stoianoglo se regăsesc pe lista noii majorități parlamentare anunțate ieri de către socialiști, care l-a propus pe Vladimir Golovatiuc la funcția de premier.





UPDATE // Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi i-a solicitat președintelui de ședință, Vlad Batrîncea, care o înlocuiește pe Zinaida Greceanîi, să spună dacă a venit procurorul Stoianoglo în Parlament, pentru a spulbera „misterul”.

Popșoi a cerut să „fie prezentat demersul”, să fie urmată procedura: „Sau cineva încearcă să-l convingă pe domnul Stoianoglo să se întoarcă la Procuratură”.

„O să vină doamna președintă (Zinaida Greceanîi - n.r.) și o să spună. Mai așteptăm un picuț. Între timp, Parlamentul lucrează”, a răspuns Batrîncea.





Procurorul general Alexandr Stoianoglo ar fi mers astăzi în Parlament.

„Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, este în Parlament. Acesta a fost văzut acum câteva minute intrând în clădirea Legislativului”, scris socialistul Bogdat Țîrdea pe Telegram.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, Sergiu Litvinenco, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate care este prezent la ședința Parlamentului, ne-a spus că nu l-a văzut pe procurorul general.

Anumite surse neoficiale avansează ideea că Stoianoglo ar fi mers în Parlament pentru a solicita ridicarea imunității pentru deputații implicați în frauda bancară.

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, nu ne-a răspuns deocamdată la mesaje ca să confirme sau să infirme anunțul făcut de către deputatul socialist.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md