01:16:59 27.04.2024
Stiri

ACUZAȚII // Stoianoglo ar acționa la comanda Președinției: „Acțiunile lui sunt atât de bine sincronizate cu cele ale Președinției, de parcă ar primi indicații de acolo. PG este acum o BÂTĂ cu care se lovește în oponenții politici ai oamenilor buni”

Actualitate 19.03.2021 16:32 Vizualizări4230 Autor: Ziarul National
ACUZAȚII // Stoianoglo ar acționa la comanda Președinției: „Acțiunile lui sunt atât de bine sincronizate cu cele ale Președinției, de parcă ar primi indicații de acolo. PG este acum o BÂTĂ cu care se lovește în oponenții politici ai oamenilor buni”


Deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Corneliu Padnevici, îl acuză pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo, că ar fi cerut ridicarea imunității parlamentarilor Petru Jardan și Denis Ulanov „la comandă”. Mai mult, acesta spune că Procuratura ar fi devenit „o bâtă” cu care se lovește în oponenții politici ai „oamenilor buni”.

„Cui îi convine spectacolul de prost gust, jucat astăzi în Parlament de procurorul general? Doar nu credeți că au coincis atât de bine lucrurile, încât anume acum, când fiecare vot pentru un viitor guvern cântărește atât de mult, să fie cerută reținerea unor deputați. Am convingerea că Procuratura Generală a devenit unealtă în lupta politică, iar deciziile se iau în altă parte. Altfel nu pot explica de ce acțiunile domnului Stoianoglo sunt atât de bine sincronizate cu acțiunile Președinției, de parcă ar primi indicații de acolo”, a scris Padnevici pe Facebook.

În opinia deputatului care a părăsit fracțiunea Partidului Democrat pentru „Pro Moldova”, iar ulterior s-a regăsit alături de parlamentarii Partidului „ȘOR” în Platforma „Pentru Moldova”, „procuratura acum este o bâtă cu care se lovește în oponenții politici ai „oamenilor buni”, care vor cu orice preț să ajungă la guvernare, călcând în picioare orice normă democratică”.

CITIȚI și Un vicepreședinte de Parlament acuză socialiștii că ar TERGIVERSA intenționat ridicarea imunității deputaților Jardan și Ulanov: „Probabil se negociază la greu”

„Doar că încercările lor de intimidare sunt zadarnice, legea e una pentru toți și, mai devreme sau mai târziu, și executanții comenzilor politice de astăzi și cei care dau ordine criminale vor trebui să dea socoteală”, a punctat acesta.

La rândul său, deputatul Denis Ulanov a declarat că acuzațiile Procuraturii Generale la adresa sa nu ar conține nicio bază probatorie și ar reprezenta actele prezentate chiar de deputat în cadrul unor audieri unde a participat în calitate de martor.

Denis Ulanov a calificat acuzațiile care i se aduc drept „justiție televizată”, cu implicarea aspectelor politice. El a amintit că, inițial, acuzații la adresa sa au apărut în presă în 2020. Imediat a transmis demersuri la Procuratură ca să fie audiat, să ofere informații, dar nu a primit niciun răspuns.

El mai spune că a fost audiat într-un singur caz, ca martor, într-un dosar pe numele lui Veaceslav Platon. Mai exact, este vorba despre o tranzacție de vânzare-cumpărare dintre clientul său și firme afiliate lui Platon.

Deputatul a mai menționat că acuzațiile la adresa lui nu sunt deloc întâmplătoare, având în vedere că joi a fost creată o majoritate parlamentară formată din 53 de deputați care să voteze pentru un nou Guvern. „Se încearcă reținerea a doi dintre deputați, alții sunt bolnavi. Astfel, se creează impresia că se încearcă să fie împiedicate anumite voturi în Parlament”, a spus Ulanov.

Amintim că procurorul general Alexandr Stoianoglo a mers astăzi în Parlament să solicite ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov care ar figura în dosarul privind jaful bancar și în cel privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md