05:36:47 11.05.2024
Stiri

Importul vaccinurilor anti-COVID în R. Moldova, scutit de taxe vamale și fiscale

Actualitate 17.03.2021 14:35 Vizualizări1207 Autor: Ziarul National
Importul vaccinurilor anti-COVID în R. Moldova, scutit de taxe vamale și fiscale
Poză simbol


Parlamentul de la Chișinău intenționează să instituie, la propunerea socialiștilor, facilități fiscale și vamale la importul și livrarea pe teritoriul Republicii Moldova a vaccinurilor anti-COVID-19.

Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul asupra unui proiect de modificare a Legii pentru punerea în aplicare a Titlului III al Codului fiscal și Legii cu privire la tariful vamal, pentru două lecturi.

Potrivit proiectului, facilitățile fiscale și vamale la importul și livrarea pe teritoriul R. Moldova a vaccinurilor anti-COVID-19 prin scutirea acestora de TVA fără drept de deducere, taxa vamală și taxa pentru efectuarea procedurilor vamale vor fi instituite pentru întreaga perioadă a stării de urgență sau a stării de urgență în sănătate publică.

Socialiștii cred că, astfel, agenții economici vor vrea să importe și livreze vaccinul anti-COVID-19 procurat din resursele financiare ale statului.

Amintim că Parlamentul a modificat săptămâna trecută legislația pentru a permite procurarea vaccinurilor anticoronavirus printr-o procedură simplificată și rapidă, cu derogare de la Legea privind achizițiile publice.

Anterior, Guvernul a alocat 60 de milioane de lei pentru procurarea vaccinurilor, iar deputatul Dan Perciun atenționa, recent, într-un interviu pentru „Europa Liberă” că legea ar putea fi folosită pentru procurarea din bani publici a unui singur tip de vaccin - Sputnik V.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md