00:31:51 09.05.2024
Stiri

Curtea Supremă de Justiție are o nouă CONDUCERE, votată de majoritatea PSRM - Partidul „ȘOR”: „Voi nu vreți să salvați justiția, voi vreți să vă salvați de justiție”

Actualitate 13.03.2021 12:56 Vizualizări2943 Autor: Ziarul National
Curtea Supremă de Justiție are o nouă CONDUCERE, votată de majoritatea PSRM - Partidul „ȘOR”: „Voi nu vreți să salvați justiția, voi vreți să vă salvați de justiție”


Deputaţii din majoritatea parlamentară PSRM – Partidul „ȘOR”, dar și „Pro Moldova” lui Andrian Candu au votat, ieri-noapte, noii vicepreședinți ai Curții Supreme de Justiție (CSJ). Astfel, judecătoare Tamara Chișca - Doneva va exercita în următorii patru ani funcția de vicepreședinte al CSJ, președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ, iar Nadejda Toma – vicepreședinte CSJ, președinte al Colegiului penal.

Opoziția a criticat aceste numiri, deoarece ar fi vorba de o împărțeală între PSRM și Partidul „ȘOR”.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a remarcat „legătura” pe care ar avea-o judecătoarea Tamara Chişca - Doneva cu Veaceslav Platon prin fiul acesteia „plimbat de Platon pe la „Victoriabank” și „Moldinconbank”, iar deputatul Dinu Plângău a amintit de avizele negative provenite de la SIS în cazul mai multor judecători avansați ieri de către Parlament.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a menționat că în Parlament a avut loc „un târg ordinar”.

„Noi ar trebuie să găsim consens în lucruri care într-adevăr interesează pe cetățenii noștri, care sunt necesare pentru oameni, voi ce faceți acum? Voi împărțiți judecătorii. Unul mie, unul ție, celălalt tot mie. Deja se vede că este un târg ordinar, așa gen de târguri s-au făcut în luna februarie 2020 când ați împărțit membrii CSM. Este incredibil ceea ce faceți. Voi nu vreți să salvați justiția, voi vreți să vă salvați de justiție. Târgurile politice au mai fost în Parlamentul R. Moldova, iar ceea ce se întâmplă azi e culmea ipocriziei”, a precizat acesta de la tribuna Parlamentului.

Deputatul a amintit că printr-o hotărâre luată de Tamara Chișca – Doneva R. Moldova a pierdut 70 de milioane de lei.

„Eu nu am nimic personal cu Tamara Chișca-Doneva, dar ea personal a participat în dosarul „Gemeni”, drept urmare CtEDO a obligat R. Moldova să plătească 3,5 milioane de euro, peste 70 de milioane de lei. Noi nu vorbim de o problemă legală, dar de un abuz al magistraților. Cu aceste 70 de milioane de lei câte vaccinuri pot fi cumpărate, câte pensii pot fi plătite, câți agenți economici pot fi ajutați? Nu, voi nu aveți nicio treabă. Voi vreți în continuare să promovați oameni care ulterior să vă salveze pe voi de justiție”, le-a transmis Litvinenco deputaților de la putere.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md