19:12:35 08.05.2024
Stiri

Vești proaste pentru întreaga omenire // Nu mai scăpăm de COVID! A apărut o nouă MUTAȚIE a virusului. Totul se complică de la o zi la alta

Actualitate 13.03.2021 19:59 Vizualizări2397 Autor: Ziarul National
Vești proaste pentru întreaga omenire // Nu mai scăpăm de COVID! A apărut o nouă MUTAȚIE a virusului. Totul se complică de la o zi la alta


Este cea mai cruntă veste a zilei. A apărut o nouă mutație a COVID. O posibilă nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 a fost detectată în mai multe regiuni din Brazilia. Anunțul a fost făcut, vineri, de Laboratorul Naţional de Calcul Ştiinţific (LNCC). Acesta se află în subordinea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei, informează agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Cercetătorii brazilieni au descoperit noua variantă într-un context în care sistemul sanitar naţional se află în prag de colaps. Cauza era legată de creşterea numărului de cazuri de infectare cu varianta P.1. Această variantă a apărut în nordul statului brazilian Amazonas în noiembrie 2020.

Un studiu „a condus la identificarea unei posibile noi variante a SARS-CoV-2 provenind din varianta B.1.1.33 aflată în circulaţie anterior în Brazilia”. Studiul a fost realizat în 39 de municipalităţi din cinci state braziliene. Dec;arațiile despre această cercetare au fost date de laborator, într-un comunicat emis vineri.

Această cea mai nouă variantă conţine o mutaţie ce ar putea „complica planificarea noilor strategii de control a COVID-19”, a atras atenţia laboratorul.

Rezultatele studiului au fost raportate în baza de date internaţională a genomului coronavirusului GISAID.

„Necesitatea tot mai mare de supraveghere genomică eficientă, pentru a putea identifica din pripă potenţialele mutaţii virale, este evidentă, contribuind astfel la îmbunătăţirea vaccinurilor actuale împotriva COVID-19”, a subliniat laboratorul.

De la începutul pandemiei, Brazilia a raportat 11.363.380 de cazuri de COVID-19, cu 275.105 decese. Numărul deceselor zilnice a atins record incredibil, în contextul în care noile tulpini ale coronavirusului prezintă un grad de transmisibilitate mai mare. Autoritățile braziliene, în frunte cu președintele Jair Bolsonaro, sunt în continuare criticate foarte dur în legătură cu modul în care au gestionat situația pandemică.

Această ţară cu 212 de milioane de locuitori, a doua cea mai îndoliată din lume după Statele Unite. Aici există în prezent 270.656 de morţi cauzate de coronavirus, cu 11,2 milioane de persoane infectate.

Brazilia şi-a doborât deja recordul de decese zilnice marţi (1.972) şi a înregistrat miercuri 79.876 de cazuri noi confirmate, al treilea cel mai grav total de la începutul pandemiei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md