01:56:45 27.04.2024
Stiri

Facebook lansează campania „Împreună împotriva dezinformării despre COVID-19”

Actualitate 11.03.2021 07:58 Vizualizări3625 Autor: Ziarul National
Facebook lansează campania „Împreună împotriva dezinformării despre COVID-19”


Facebook lansează miercuri campania „Împreună împotriva dezinformării despre COVID-19”, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi cu unii dintre partenerii săi europeni de verificare a informaţiilor.

„Pe întreaga perioadă a pandemiei provocată de virusul Covid-19, Facebook a lucrat pentru a pune în legătură oamenii cu informaţiile corecte şi pentru a reduce dezinformarea în cadrul platformelor sale. Luna trecută, compania a anunţat cea mai mare campanie mondială de promovare a informaţiilor oficiale despre vaccinurile Covid-19. Facebook elimină afirmaţiile false despre vaccin, reduce distribuţia informaţiilor inexacte despre sănătate şi informează oamenii cu privire la administrarea eficientă a vaccinului”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Campania „Împreună împotriva dezinformării despre COVID-19” va fi lansată în Uniunea Europeană, Marea Britanie și Irlanda, dar și în Turcia și regiunea mai largă a Orientului Mijlociu și a Africii și va apărea pe platformă printr-o serie de elemente grafice cu sfaturi pentru utilizatori despre cum pot identifica știrile false.

Astfel, Facebook recomandă utilizatorilor următoarele:

1. examinaţi conţinutul, chiar dacă pare că are o bază ştiinţifică,

2. verificaţi cum vă face să vă simţiţi: ştirile false vă pot manipula sentimentele pentru click-uri

3.aflaţi dacă autorităţile de sănătate publică confirmă conţinutul.

În egală măsură, campania „Împreună împotriva dezinformării despre COVID-19” conține și un website dedicat, care include informații despre cum Facebook combate dezinformarea pe platformele sale.

Acesta este disponibil în limbile engleză, franceză, italiană, germană, spaniolă, poloneză şi turcă. „Scopul paginii este să ofere oamenilor mai multă transparenţă în ceea ce priveşte strategia platformei de Eliminare, Reducere şi Informare, să prezinte standardele comunităţii, precum şi paşii făcuţi pentru a combate ştirile false în jurul evenimentelor globale, aşa cum sunt Covid-19, alegerile şi schimbările climatice”, se arată în comunicat.

Pe măsură ce vaccinurile împotriva COVID-19 sunt dezvoltate și devin disponibile pentru populație, informarea eronată în privința proceselor de siguranță și de aprobare a acestora se răspândește rapid pe platformele online.

Trebuie precizat că informarea eronată constă în informații false care au fost create sau răspândite în mod neintenționat. Dezinformarea constă tot în informații false, dar care au fost inventate în mod deliberat cu scopul de a aduce prejudicii.

În decembrie 2020, Consiliul a adoptat concluzii care îndeamnă la îmbunătățirea în continuare a răspunsurilor la nivelul UE în vederea contracarării amenințărilor hibride, inclusiv a dezinformării. Acesta a recunoscut că pandemia de COVID-19 face ca UE și statele sale membre să fie mai vulnerabile la amenințările hibride.

În concluziile sale, Consiliul a subliniat că abordarea UE cu privire la combaterea dezinformării este multidisciplinară și implică mai multe părți interesate. Acesta a solicitat consolidarea în continuare a grupurilor operative pentru comunicarea strategică din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă, precum și a sistemului de alertă timpurie, în vederea creării unei platforme cuprinzătoare pentru statele membre și instituțiile UE.

În contextul intensificării activităților de dezinformare legate de pandemia de COVID-19, instituțiile UE au acționat pentru a crește gradul de sensibilizare cu privire la pericolele dezinformării și au promovat utilizarea surselor sigure. În plus, UE a încurajat platformele online să contribuie la combaterea știrilor false și a altor încercări de dezinformare prin eliminarea conținuturilor ilegale sau false.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md