03:11:13 27.04.2024
Stiri

Dosarul FRAUDEI bancare: Un șef de la BNM a fost REȚINUT și riscă până la opt ani de închisoare

Actualitate 11.03.2021 13:29 Vizualizări2113 Autor: Ziarul National
Dosarul FRAUDEI bancare: Un șef de la BNM a fost REȚINUT și riscă până la opt ani de închisoare


Fostul administrator special al Băncii de Economii, care deține și funcția de șef de departament al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), a fost reținut astăzi de către procurori, fiind bănuit de abuz în serviciu.

Reținerea a avut loc după perchezițiile efectuate astăzi de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) la domiciliul și în biroul de serviciu al funcționarului vizat.

PCCOCS precizează că acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul investigării dosarului „fraudei bancare” și vizează segmentul gestionării garanțiilor bancare acordate de către BNM instituțiilor financiare implicate în furtul miliardului - Banca de Economii a Moldovei, Unibank și Banca Socială.

Dacă va fi găsit vinovat de abuz în serviciu comis în interesul unei organizații criminale, șeful de departament de la BNM riscă închisoare de la 3 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Într-o reacție oferită ca urmare a perchezițiilor de astăzi ale procurorilor, Banca Națională a Moldovei a arătat că rămâne deschisă să contribuie la investigarea fraudei bancare din 2014 și, în acest sens, își reconfirmă voința pentru finalizarea rezultativă a anchetei.

„Banca centrală a cooperat și colaborează pe deplin cu organele de urmărire penală, oferind toate materialele existente, explicații, specialiști etc. la solicitarea acestora, precum și din proprie inițiativă. BNM speră că acțiunile de astăzi ale procuraturii în biroul unui angajat au adus claritate. Banca Națională mizează pe o anchetă obiectivă și eficientă, în beneficiul cetățenilor”, se arată în comunicatul BNM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md