15:39:50 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Maia Sandu a deschis UȘILE Reședinței prezidențiale de la Condrița, inclusiv la DORMITORUL în care au stat soții Dodon. Socialistul nu a lăsat nicio STICLĂ cu vin în beci, dar nici „tușonkă”. Ce se va întâmpla cu VILA prezidențială

Actualitate 10.03.2021 11:08 Vizualizări3806 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu a deschis UȘILE Reședinței prezidențiale de la Condrița, inclusiv la DORMITORUL în care au stat soții Dodon. Socialistul nu a lăsat nicio STICLĂ cu vin în beci, dar nici „tușonkă”. Ce se va întâmpla cu VILA prezidențială


Președinția a deschis astăzi ușile Reședinței prezidențiale de la Condrița, acolo unde a stat în ultimii patru ani familia fostului președinte Igor Dodon. Anual, din bugetul de stat au fost cheltuite peste 2 000 000 de lei pentru întreținerea reședinței de 638 de metri pătrați. În ultimul an, din banii cetățenilor s-au achitat 50 000 de lei pentru ca familia lui Dodon să aibă parte de un havuz, a declarat secretarul general al Administrației Prezidențiale, Andrei Spînu.

Potrivit lui Andrei Spînu, președintele Maia Sandu a fost de câteva ori la Condrița, însă a decis că nu va locui acolo, deoarece costurile de întreținere sunt foarte mari. Astfel, în următoarele luni, Administrația Prezidențială va decide ce se va întâmpla cu domeniul care se întinde pe o suprafață de 500 de ha.

„Maia Sandu nu va locui aici. La etapa actuală analizăm ce putem face cu aceste spații. Imediat ce vom avea o soluție, vă vom informa. Sunt mai multe idei venite de la diferite asociații și persoane fizice. Putem utiliza acest loc pentru organizarea acțiunilor culturale, unele evenimente publice și nu doar publice. Soluția o vom da în câteva luni”, a precizat Spînu.

Sursa citată a menționat că în 2020 au fost prognozate 2,6 milioane de lei pentru întreținerea reședinței, dar au fost cheltuite 2,4 milioane de lei. „Aici erau angajate 28 de persoane. Acum au rămas 21 de persoane angajate pe ture. Unii angajați ridică 1 200 de lei, alții 1 400 sau până la 2 000 de lei. Astfel, banii alocați se cheltuiesc pe salarii, energia electrică, gaze etc. Totuși, în 2020 au fost și niște cheltuieli care puteau fi evitate. De exemplu, doar pentru internet și TV au fost cheltuite 75 000 de lei. De asemenea, 50 000 de lei au fost cheltuite pentru întreținerea unui havuz. Eu nu înțeleg de ce atât de mulți bani pentru internet”, a punctat Spînu.

Acesta a mai adăugat că pentru anul 2021 au fost alocate 2,3 milioane de lei pentru Reședința de la Condrița, însă vor fi cheltuiți doar jumătate din banii planificați: „Vrem să salvăm cât mai multe resurse. De exemplu, în luna februarie întreținerea reședinței a costat 125 000 de lei”.

Jurnaliștii au fost invitați și în beciul de la Condrița, unde nu a rămas nicio sticlă cu vin sau carne la borcan (tușonka). Igor Dodon a luat totul din beci atunci când și-a strâns lucrurile, dar și mobila de prin odăile reședinței.

„Dacă se va dovedi că unele bunuri lipsesc, atunci voi sesiza organele competente”, a conchis Andrei Spînu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md