12:29:07 26.04.2024
Stiri

Ce spun picioarele tale despre sănătatea ta? Starea proastă a picioarelor poate indica anumite afecțiuni

Actualitate 10.03.2021 12:28 Vizualizări1140 Autor: Ziarul National
Ce spun picioarele tale despre sănătatea ta? Starea proastă a picioarelor poate indica anumite afecțiuni


Picioarele noastre ne pot oferi indicii vitale despre starea sănătății generale.

Dina Gohil, fondatoarea DG Podiatrist din Londra, a explicat că oamenii ar trebui să fie atenți la starea picioarelor lor, deoarece pielea, textura și temperatura pot indica probleme de sănătate, care trebuie abordate. Într-un interviu cu FEMAIL, Dina a prezentat șase probleme comune de sănătate a piciorului, precum bătături, pielea dură sau unghiile fungice, dar și afecțiunile asociate acestora.

PICIOARE UMFLATE

Pot indica: Edem, cheaguri de sânge, diabet sau boli de inimă, ficat sau rinichi

Cauzele picioarelor umflate sunt multiple, cea mai frecventă fiind retenția de lichide cunoscută sub numele de edem. Călătoriile cu avionul, statul în picioare sau şezut pentru perioade lungi de timp poate face mai dificilă pomparea fluidul înapoi în inimă, de către corp, din cauza inactivității musculare.

Alte motive pentru picioare umflate pot fi: sarcina, leziuni la nivelul piciorului și glezne, cheaguri de sânge, infecții, diabet, boli de inimă, ficat sau rinichi și chiar efecte secundare ale medicamentelor.

Ce poți face pentru a scapă de picioarele umflate?

Este important să îți miști picioarele pentru a ajuta corpul să readucă fluidul înapoi, diminuând la rândul său umflarea. De asemenea, purtarea încălțămintei sau a ciorapilor cu spațiu adecvat pentru a permite umflarea poate fi cu adevărat benefică în prevenirea bășicilor, infecțiilor la nivelul unghiei și durerii.

PICIOARE RECI

Poate indica: circulație slabă, anemie, diabet sau hipotiroidism

Picioarele reci sunt, de obicei, rezultatul unei circulații slabe în corp, ceea ce înseamnă că sângele cald nu poate ajunge în picioare în mod regulat.

Pentru a le menține calde puteți încerca: masaj în mod regulat de la călcâie în sus până la degetele de la picioare, purtea de încălțăminte călduroasă, încălzitoare pentru picioare.

Pe timp ploios, încercați să purtați încălțăminte impermeabilă pentru a preveni pătrunderea umezelii și a le face mai reci. Evitați cofeina, acest lucru va determina restrângerea vaselor de sânge, ceea ce poate limita fluxul de sânge la extremități.

CALUSURI PE DEGETE SAU CĂLCAI

Semn potențial al: încălțămintei necorespunzătoare, obezitate și diabet

Uneori, în procesul de reinoire al pielii, apare un dezechilibru provocat de diferite forțe precum presiunea sau fricțiunea. Acest lucru provoacă o disfuncție care permite pielii să se acumuleze, numit și calus.

Calusul se dezvoltă, de asemenea, ca măsură de siguranță pentru a proteja pielea de traume, care pot apărea din încălțăminte necorespunzătoare, activități, genetică, frecare osoasă, lipsa de hidratare în organism, obezitate și diabet.

Pentru a ajuta la prevenirea calusului, asigurați-vă că beți suficientă apă, folosiți ușor o pilă sau o piatră pentru picioare și utilizați o cremă bună pentru picioare cu uree în ea.

„PICIORUL DE ATLET" ȘI INFECȚII FUNGICE

Asociat cu: Menopauză, gastrită, stres și hipertiroidism

Piciorul de atlet este o infecție fungică obișnuită la nivelul piciorului care se găsește între degetele de la picioare. Infecțiile fungice se pot răspândi dintr-o zonă în alta, de exemplu de la unghie la piele.

Igiena personală este în primul rând cel mai bun mod de a preveni infecțiile fungice. Cei care practică sport ar trebui să aibă șosete și pantofi alternativi pe care să-i poată schimba după activitățile sportive.

Este întotdeauna recomandat să faceți duș sau baie după exerciții și să curățați corpul. Uscați bine ambele picioare.

Pentru a trata infecțiile fungice, încercați medicamente antifungice sau apelați la podiatru, transmite digi-life.tv.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md