19:04:38 26.04.2024
Stiri

Elevii claselor PRIMARE din Chișinău ar putea reveni la școală pe 15 martie: Primarul Ceban îndeplinește doleanța lui Dodon

Actualitate 09.03.2021 15:12 Vizualizări1907 Autor: Ziarul National
Elevii claselor PRIMARE din Chișinău ar putea reveni la școală pe 15 martie: Primarul Ceban îndeplinește doleanța lui Dodon


Elevii claselor primare din municipiul Chișinău ar putea reveni în sălile de clasă imediat după vacanța prelungită de primăvară, adică începând cu 15 martie curent.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, i-a solicitat astăzi viceprimarului capitalei, Angela Cutasevici, să examineze posibilitatea ca elevii din clasele I - IV să poată reveni de lunea viitoare în bănci.

„Acum părinții ar trebui să-și ia liber, cel puțin unul dintre ei, ca să stea cu copiii de 9-10 ani, iar acest lucru este complicat”, și-a argumentat cerința Ion Ceban.

Deocamndată nu se știe dacă și elevii din gimnazii sau licee vor merge fizic la lecții de săptămâna viitoare.

CITIȚI și Sistemul medical din capitală, depășit de situație: în spitalele din Chișinău NU mai sunt paturi libere pentru pacienții ADULȚI, infectați cu noul coronavirus

Amintim că această idee privind revenirea la școală a copiilor din clasele primare a fost lansată vinerea trecută de către liderul socialiștilor, Igor Dodon.

„Evident că profesorii sunt supuși riscului și de aceea s-a luat decizia să se treacă puțin la online, iar după asta s-a prelungit vacanța până pe 15 martie. Dar eu cred că nu putem trece noi la învățământul online pentru elevii din clasele I - IV. Rog colegii din Guvern și Parlament să examineze posibilitatea să nu fie învățământul online pentru clasele I – IV. Dacă treceți copiii de 7-10 ani pe online, atunci cu ei trebuie să rămână acasă părinții. Cei mai mărișori pot să rămână singuri acasă… Dacă rămân și cei mici, atunci părinții trebuie să-și ia concedii și, în lanț, au de suferit mai multe sectoare. Astfel, după 15 martie, aș recomanda Guvernului, chiar dacă au de gând să prelungească online-ul dacă situația va rămâne dificilă, lucrul acesta să nu se refere la clasele primare”, a precizat Dodon.

CITIȚI și Creștere ALARMANTĂ a cazurilor grave de COVID-19 care necesită spitalizare: Autoritățile cer extinderea numărului de paturi din spitale destinate pacienților infectați cu noul coronavirus

Menționăm că procesul de studii a fost trecut pe online începând cu 1 martie curent, cu excepția grădinițelor, din cauza escaladării situației pandemice. În R. Moldova au fost confirmate cazuri de infectare cu tulpina britanică a coronavirusului care este mult mai contagioasă și afectează inclusiv copiii. În prezent, R. Moldova traversează cea mai grea situație de la debutul pandemiei, numărul persoanelor spitalizate și al celor aflate în stare extrem de gravă fiind în creștere în ultima săptămână.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md