20:37:13 05.05.2024
Stiri

Împuterniciri SUPLIMENTARE pentru Guvernul interimar Ciocoi, care ar putea activa până în 2023. „Asta va permite Guvernului în demisie să negocieze și să semneze acorduri, dar și să găsească noi soluții pentru imunizarea populației”

Actualitate 09.03.2021 15:47 Vizualizări1191 Autor: Ziarul National
Împuterniciri SUPLIMENTARE pentru Guvernul interimar Ciocoi, care ar putea activa până în 2023. „Asta va permite Guvernului în demisie să negocieze și să semneze acorduri, dar și să găsească noi soluții pentru imunizarea populației”


Grupul „Pro Moldova” din Parlament solicită modificarea Legii cu privire la Guvern, care ar permite Executivului în demisie să negocieze și să semneze acorduri de finanțare internaționale. Un proiect de lege în acest sens a fost depus la secretariatul Parlamentului, a declarat astăzi deputatul Andrian Candu.

Potrivit lui Candu, aprobarea acestor modificări va permite R. Moldova să beneficieze de cele 60 de milioane de euro din asistența financiară nerambursabilă acordată de România.

„Valabilitatea Acordului cu România, precum și cu alți donatori externi, este compromisă de imposibilitatea Guvernului în demisie de a negocia și semna acorduri internaționale. Programul cu FMI, care trebuia să înceapă anul acesta, prevedea, între altele, un ajutor de circa jumătate de miliard de dolari. Acest ajutor, ca și altele, este în aer și nu poate fi accesat din cauza lipsei unui guvern plenipotențiar și a iresponsabilității anumitor politicieni”, a precizat Candu.

Acesta a amintit că legea interzice astăzi Guvernului demisionar să semneze acorduri cu angajament financiar.

„Respectiv, modificarea propusă va permite Guvernului în demisie să negocieze și să semneze acorduri, luând în calcul că, ulterior, aceste documente vor fi ratificate de Parlament. Guvernul ar putea face uz de această modificare pentru a aduce noi soluții pentru imunizarea populației. Sper ca proiectul să fie pus pe ordinea de zi și să fie susținut, dată fiind situația incertă în care ne aflăm”, a punctat Candu.

Amintim că, dacă nu va fi prelungită valabilitatea Acordului cu România prin semnarea și ratificarea unui protocol adițional, R. Moldova va pierde cele 60 de milioane de euro neaccesate.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md