00:39:10 05.05.2024
Stiri

Renato Usatîi NU vrea să-și administreze vaccinul AstraZeneca sosit la Chișinău și deja și-a comandat un alt tip de ser de peste hotare: „Nu vreau să acuz pe alții, dar eu pentru mine am luat această decizie”

Actualitate 09.03.2021 16:58 Vizualizări1251 Autor: Ziarul National


Renato Usatîi NU vrea să-și administreze vaccinul AstraZeneca sosit la Chișinău și deja și-a comandat un alt tip de ser de peste hotare: „Nu vreau să acuz pe alții, dar eu pentru mine am luat această decizie”

Primarul de Bălți și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, nu se va vaccina împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca, care a fost livrat în R. Moldova de România și prin intermediul platformei COVAX, deoarece ar avea mai multă încredere în „Sputnik V”, produs de Federația Rusă. Usatîi a vrut să aducă pentru el din Rusia „Sputnik V”, însă a înțeles că niciun medic din R. Moldova nu se va încumeta să-i administreze acest vaccin.

„Am vrut să dau comanda de vaccin, sa fie adus aici pentru mine. Medicii mi-au spus că nu-și asumă să mă vaccineze, dacă el nu e adus în R. Moldova de autorități. Vă spun deschis că e vorba de vaccinul Sputnik V”, a declarat Usatîi într-un interviu pentru „Nord News”.

Acesta a adăugat că alegerea sa nu ar avea nimic cu geopolitica.

„După cum știți, eu merg la tratament în Germania... Dacă e vorba de o operație la ochi, atunci eu știu multă lume din statele Uniunii Europene, dar și din Statele Unite ale Americii care vin în Rusia pentru asta. La ruși, încă de pe timpul fostei Uniuni Sovietice, epidemiologii au fost buni. Poate și eu am fost influențat cumva… Majoritatea prietenilor mei din Federația Rusă s-au vaccinat cu „Sputnik V” și toți sunt ok. Nu vreau să acuz pe alții, dar pentru mine am luat această decizie. O să mă vaccinez public”, a mai adăugat Usatîi.

De menționat că Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a decis autorizarea condiționată a trei vaccinuri anti-COVID-19. E vorba de „Pfizer/BioNTech”, „AstraZeneca”, dar și „Sputnik V”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md