22:43:09 05.05.2024
Stiri

Zinaida Greceanîi l-a convocat din nou pe premierul interimar: Ciocoi afirmă că a găsit bani pentru procurarea vaccinului anti-COVID, iar achiziția ar putea fi făcută prin DEROGARE de la lege

Actualitate 09.03.2021 19:43 Vizualizări1394 Autor: Ziarul National
Zinaida Greceanîi l-a convocat din nou pe premierul interimar: Ciocoi afirmă că a găsit bani pentru procurarea vaccinului anti-COVID, iar achiziția ar putea fi făcută prin DEROGARE de la lege


Banii necesari pentru procurarea vaccinului anti-COVID au fost identificați, iar achiziția ar putea avea loc prin derogare de la lege.

Subiectul a fost abordat astăzi în care unei ședințe la Parlament, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, convocându-l pe premierul interimar Aureliu Ciocoi și pe alți membri ai Guvernului în exercițiu.

Un comunicat de presă al Legislativului precizează că premierul interimar a informat-o pe Zinaida Greceanîi că a identificat banii necesari pentru achiziționarea vaccinului anticoronavirus, așa cum i-a solicitat anterior președintele Parlamentului și după ce liderul socialiștilor, Igor Dodon, a vorbit despre procurarea unui milion de doze de vaccin rusesc Sputnik V.

„Modalitatea procurării acestora urmează să fie discutată la ședința Biroului permanent al Parlamentului, de comun cu prim-ministrul interimar și cu secretarii de stat ai ministerelor de resort. Participanții la ședință au examinat posibilitatea procurării vaccinului cu derogare de la Legea privind achizițiile publice, fapt care se impune ca urmare a creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19 și, mai ales, a cazurilor de deces”, cităm din comunicat.

Zinaida Greceanîi a declarat că, în situația actuală extrem de dificilă, „este imperativă lansarea cât mai urgentă a vaccinării în masă a populației, pentru a opri valul de pandemie și a preveni o eventuală agravare a stării de lucruri”, precizează aceeași sursă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md