19:03:07 05.05.2024
Stiri

Maia Sandu, la SFAT cu Angela Merkel. Ce spune cancelarul german despre CRIZA POLITICĂ din R. Moldova

Actualitate 09.03.2021 20:27 Vizualizări3507 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, la SFAT cu Angela Merkel. Ce spune cancelarul german despre CRIZA POLITICĂ din R. Moldova


Cancelarul german Angela Merkel a fost informată astăzi în detaliu despre criza politică de la Chișinău, în cadrul unei discuții avute cu președintele Maia Sandu.

„Azi am avut plăcerea să discut cu cancelarul german Angela Merkel. Am vorbit despre criza politică din R. Moldova și am accentuat că cetățenii moldoveni își doresc reforme adevărate, stat de drept și sancționarea corupților. Aceste reforme pot fi promovate doar de un Parlament care să reprezinte voința poporului. Doamna Merkel m-a asigurat că va urmări cu atenție evoluțiile în R. Moldova și că Germania va susține în continuare eforturile oamenilor de construire a unei societăți democratice și drepte”, a declarat Maia Sandu după discuția cu Merkel.

De asemenea, Maia Sandu a menționat că i-a mulțumit cancelarului german pentru ajutorul oferit R. Moldova pe parcursul anului 2020 în lupta cu pandemia, dar și pentru contribuția generoasă la platforma COVAX, prin intermediul căreia republica noastră beneficiază de vaccin gratuit.

„Germania este un partener important de dezvoltare pentru R. Moldova și ne dorim intensificarea dialogului politic, precum și consolidarea relațiilor economice. Am discutat despre situația epidemiologică din țara noastră, dar și despre experiența Germaniei în oprirea răspândirii infecției și în aplicarea măsurilor de susținere a economiei în criză. Am făcut un schimb de opinii referitor la procesul de relansare a economiei în perioada post-COVID.

Am convenit că vom munci pentru consolidarea relațiilor moldo-germane, mai ales în ce privește agenda noastră europeană și reformele anticorupție”, a mai scris Maia Sandu pe Facebook.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md