20:22:00 01.05.2024
Stiri

Ex-premierul Chicu împărtășește OPINIA Maiei Sandu privind „reintrarea R. Moldova pe un făgaș de normalitate”: „Acest Parlament s-a DISCREDITAT și trebuie dizolvat”

Actualitate 08.03.2021 08:01 Vizualizări7004 Autor: Ziarul National
Ex-premierul Chicu împărtășește OPINIA Maiei Sandu privind „reintrarea R. Moldova pe un făgaș de normalitate”: „Acest Parlament s-a DISCREDITAT și trebuie dizolvat”


Fostul premier Ion Chicu recunoaște că și-a dat demisia pentru ca să fie organizate alegeri anticipate, astfel ca R. Moldova să reintre pe „făgaș de normalitate”. În același timp, acesta critică Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), formațiunea din care a făcut parte Maia Sandu, pentru faptul că nu s-a preocupat să fie alocate resurse pentru organizarea alegerilor anticipate.

„Am mai verificat o dată, deja a treia oară – nu a existat nicio propunere/amendament din partea PAS la proiectul Legii Bugetului de Stat pe 2021 pentru a aloca bani pentru alegeri. Ei atunci arau scuarul Catedralei și schilodeau polițiștii cu tractorul - nu le trebuiau bani pentru alegeri. După altă verificare, și mai minuțioasă, nu am găsit nicio propunere/amendament de a lor de majorare a cheltuielilor pentru vaccinul anti-COVID. Sutele de milioane pentru medicamente și programe de imunizare alocate în proiectul propus de Guvern le păreau suficiente la acea etapă.

Isteria „oamenilor buni” a început când au înțeles că acele peste 272 de milioane pe care Guvernul le-a rezervat în fondurile sale de intervenție (tot pentru cazuri de urgență, eventual de sănătate publică) nu au cum să ajungă unde vor ei, adică la alegeri anticipate. De aici și văicăreala obraznică și ipocrită că în buget nu au fost prevăzuți bani pentru medicamente și vaccin. Au fost și sunt, numai că cineva are alte priorități.

„Rămân convins că țara va putea reintra pe făgaș de normalitate și pace civică (relativă, desigur) doar după alegeri parlamentare anticipate. Acest Parlament s-a discreditat și trebuie dizolvat. Desigur, doar pe cale constituțională, nu cum improvizează cineva. Iar dacă se va ajunge în acest an la posibilitatea constituțională de dizolvare a actualului Legislativ, posibilitate legală de finanțare a scrutinului există. Fără a lua banii de la medicină sau „vaccin”. O comunicăm atunci când vine timpul”, a punctat Chicu într-o postare pe Telegram.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md