03:00:07 27.04.2024
Stiri

DOC // Centrele comerciale își vor RELUA activitatea în zilele de sâmbătă și duminică: Măsurile antipandemice pe care trebuie să le respecte

Actualitate 05.03.2021 17:12 Vizualizări1727 Autor: Ziarul National
DOC // Centrele comerciale își vor RELUA activitatea în zilele de sâmbătă și duminică: Măsurile antipandemice pe care trebuie să le respecte


Centrele comerciale din R. Moldova își vor relua activitatea în zilele de sâmbătă și duminică, cu respectarea strictă a măsurilor împotriva pandemiei, a decis astăzi Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP).

Mai exact, administratorii centrelor comerciale vor fi obligați să monitorizeze starea de sănătate a angajaților, să efectueze cu strictețe termometria fiecărui vizitator și să permită accesul acestora în incinta clădirilor doar cu purtarea măștilor de protecție.

Persoanele depistate cu febră nu vor fi admise în magazine, iar în cazul fiecărui cumpărător din centrele comerciale se va asigura normativul de 1 vizitator la 4 metri pătrați din suprafața comercială liberă.

Totodată, CNESP a mai decis că în raioanele unde este stabilit nivelul de alertă Cod Roșu vor fi implementate măsuri de prevenire a infecției cu Covid-19, cum ar fi restricționarea deplasării populației și izolarea la domiciliu, interzicerea adunărilor în masă, inclusiv de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment cu participarea fizică a persoanelor, prestarea doar a serviciilor esențiale, interzicerea vizitelor neesențiale la unitățile de interes public (bancă, poștă, etc.), instituirea instruirii la distanță (online) etc.

Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor trebui să prezinte rapoarter săptămânale la CNESP privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19, implementate în teritoriul administrativ gestionat.






Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md