20:37:52 26.04.2024
Stiri

Un fruntaș al PAS explică de ce învestirea unui GUVERN nu reprezintă o SOLUȚIE. „În istoria recentă s-au făcut concesii cu hoții și am avut o degradare continuă. Niciun pas înapoi. Referendum sau anticipate”

Actualitate 24.02.2021 12:59 Vizualizări2138 Autor: Ziarul National
Un fruntaș al PAS explică de ce învestirea unui GUVERN nu reprezintă o SOLUȚIE. „În istoria recentă s-au făcut concesii cu hoții și am avut o degradare continuă. Niciun pas înapoi. Referendum sau anticipate”


Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu crede că se mai poate găsi o soluție în actualul Parlament pentru a învesti un guvern plenipotențiar, așa cum optează Andrei Năstase, Igor Dodon, Pavel Filip, Partidul „ȘOR” și „Pro Moldova” lui Andrian Candu. Vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco, consideră că nu mai pot fi făcute concesii, așa cum s-a întâmplat în 2013, iar ulterior 2016, atunci când Vlad Plahotniuc a vrut să ajungă premier.

„Este un conflict politic dintre două autorități ale statului – un Parlament nelegitim şi nereprezentativ, pe de o parte, şi un președinte votat de un milion de oameni, mandatat să lupte cu acest Parlament nelegitim şi nereprezentativ. Moldova nu poate fi lăsată pe mâinile lui Șor, Plahotniuc și Dodon. Moldova a trecut deja prin asta și toți cetățenii știu ce se întâmplă când hoții conduc statul - furtul miliardului, furtul aeroportului, sărăcie, scheme și abuzuri. Noi nu putem permite să ne întoarcem la acele vremuri. Atât timp cât un prim-ministru depinde de voturile lui Șor, Plahotniuc și Dodon în Parlament, activitatea acestuia este compromisă din start. Intenția acestor oameni nu este pentru a face legi, ci de a continua schemele și a fura cetățenii în continuare. PAS va susține necondiționat toate demersurile președintei Maia Sandu în căutarea soluțiilor pentru declanșarea anticipatelor”, se arată într-o declarație remisă de PAS.

Vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco, susține că în istoria recentă au fost două situații când „s-au făcut concesii cu hoții”.

„Ca urmare a acestora, am avut o degradare continuă. Din rău în și mai rău. În 2013, după „Pădurea Domnească”, am avut furtul miliardului, „laundromatul” și întărirea lui Plahotniuc. În 2015-2016, după ce Plahotniuc la 3 dimineața a scris pe Facebook că vine să aplice „terapia de șoc”, l-am avut pe el coordonator, iar statul a fost capturat. Am mai avut alegeri anulate, oameni arestați, camere video instalate prin dormitoare etc. (șirul poate continua). Eu nu mai vreau așa ceva. Niciun pas înapoi. Referendum sau anticipate”, a conchis Litvinenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md