05:54:53 26.04.2024
Stiri

Andrei Năstase insistă să conducă un GUVERN minoritar, votat inclusiv de PSRM, pentru a „dejuca scenariile socialiștilor” de a învesti un guvern subordonat lui Dodon și Șor

Actualitate 23.02.2021 09:39 Vizualizări1954 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase insistă să conducă un GUVERN minoritar, votat inclusiv de PSRM, pentru a „dejuca scenariile socialiștilor” de a învesti un guvern subordonat lui Dodon și Șor


Liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, insistă pe ideea votării unui guvern minoritar care să aplaneze efectele crizei pandemice și economice și să pregătească R. Moldova de alegeri parlamentare anticipate. Năstase spune că exclude, din start, orice pact cu deputații Partidului „Șor”, însă dă de înțeles că ar accepta voturile deputaților PSRM, după experiența votului din 2019, când Guvernul Sandu a fost învestit cu sprijinul socialiștilor, notează IPN.

Liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, spune că i-a propus președintelui Sandu și deputaților PAS alternativa unui guvern minoritar, pentru a „dejuca scenariile socialiștilor” de a învesti un guvern subordonat majorității PSRM-Șor. Năstase spune că formațiunea sa militează pentru alegeri parlamentare anticipate, dar nu cu scopul transformării republicii într-un haos total.

„Să nu admitem un guvern creat de majoritatea PSRM-Șor, să nu admitem aprofundarea acestui haos în care ne aflăm și să nu admitem un blocaj spre care deja de îndreptăm. Noi am propus partenerilor noștri din PAS această alternativă, o asumare a guvernării de către Platforma „DA” în baza unui dialog pe care să-l avem cu partidele proeuropene întâi de toate. Dacă nu ne iese cu un guvern minoritar, să mergem la anticipate ”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei emisiuni de la Tv8.

Andrei Năstase lasă să se înțeleagă că la votarea guvernului minoritar mizează inclusiv pe voturile socialiștilor, însă respinge categoric orice vot venit partea fracțiunii Partidului „Șor”. „În orice Parlament avem oameni care într-un anumit moment își pot schimba părerea. Nu mizăm pe voturile Partidului „Șor”, ei trebuie excluși. Clar ne delimităm de acest partid pe care ni-l dorim scos în afara legii. Dna Sandu a fost votată de socialiști în calitate de premier, demersurile noastre se îndreaptă către partidele proeuropene și către cei care consideră că este nevoie să vină un guvern anticriză”, a mai spus Andrei Năstase.

Andrei Năstase a evitat să dea numele potențialilor miniștri din cabinetul pe care își dorește să-l conducă și s-a arătat încrezător că magistrații Curții Constituționale vor declara neconstituțional decretul șefului statului prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată repetat candidat la funcția de prim-ministru.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md