05:57:08 27.04.2024
Stiri

Un fost executor judecătoresc din R. Moldova, condamnat la șapte ani de ÎNCHISOARE: Își însușea banii și bunurile pe care trebuia să le transmită creditorilor

Actualitate 18.02.2021 13:13 Vizualizări1409 Autor: Ziarul National
Un fost executor judecătoresc din R. Moldova, condamnat la șapte ani de ÎNCHISOARE: Își însușea banii și bunurile pe care trebuia să le transmită creditorilor


Un fost executor judecătoresc din circumscripția Camerei Teritoriale Nord a fost condamnat la șapte ani închisoare, după ce și-a însușit banii și bunurile mai multor debitori ce urmau a fi transmise creditorilor.

De asemenea, insul a fost privat de dreptul de a ocupa funcții publice timp de trei ani, după ce procurorii i-au demonstrat vinovăția pe toate cele 12 episoade de depășire a atribuțiilor de serviciu și delapidarea averii străine.

Potrivit probatoriului, în perioada anilor 2014 – 2017, deținând funcția de executor judecătoresc, acesta ar fi extras și însușit sumele plasate de debitori pe contul special ce urmau a fi transmise creditorilor.

Procurorii au mai stabilit că, în aceeași perioadă, având în procedură un act executoriu de încasare a datoriei de la debitor în beneficiul creditorului, inculpatul ar fi înstrăinat ilegal opt bunuri imobile ale debitorului, știind cu certitudine că acestea erau sechestrate într-o cauză penală.

Potrivit estimărilor, părțile vătămate ar fi fost prejudiciate de către inculpat cu peste 450 de mii de lei.

În primăvara anului 2018, acesta a fost anunțat în urmărire penală, iar în octombrie 2020 a fost reținut în România și extrădat autorităților Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală.

El și-a recunoscut vina, solicitând examinarea cauzei penale în procedură simplificată, în baza probelor administrate la faza de urmărire penală.

Sentința este cu drept de atac.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md