07:26:16 27.04.2024
Stiri

NOUL ajutor oferit R. Moldova de către România pentru combaterea COVID-19, întâmpinat în PMAN, în prezența președintei Maia Sandu și a ministrului de Externe de la București, Bogdan Aurescu

Actualitate 18.02.2021 15:17 Vizualizări2345 Autor: Ziarul National
NOUL ajutor oferit R. Moldova de către România pentru combaterea COVID-19, întâmpinat în PMAN, în prezența președintei Maia Sandu și a ministrului de Externe de la București, Bogdan Aurescu


Camioanele cu noul ajutor umanitar oferit R. Moldova de către România vor ajunge vineri, 19 februarie, la Chișinău și de această dată vor fi întâmpinate în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului, începând cu ora 12.00.

La ceremonia oficială de predare a asistenței umanitare din partea Guvernului României, necesară în combaterea pandemiei generate de virusul Sars-CoV-2, vor participa președintele R. Moldova, Maia Sandu, prim-ministrul interimar, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, ministrul al Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României, Raed Arafat.

CITIȚI și FOTO, VIDEO // IMAGINI cu DRONA: Ce era în cele 20 de CAMIOANE trimise de către România în R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, va avea la Chișinău întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Amintim că România acordă un nou ajutor umanitar R. Moldova pentru combaterea pandemiei COVID-19. Este vorba de echipamente de protecție pentru medici, în valoare de 11 milioane de lei românești, echivalentul la circa 48 de milioane de lei moldovenești.

„Urmare a vizitei președintelui Klaus Iohannis la Chișinău și a activării de către R. Moldova a mecanismului european de protecție civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență cu titlu gratuit. În primă fază, ajutorul umanitar va consta în echipamente de protecție medicală: 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100.000 de măști FFP3, 100.000 de combinezoane și 100.000 de mănuși nesterile”, a anunțat anterior premierul României, Florin Cîțu.



CITIȚI și FOTO // Cele 20 de camioane pline cu echipamente și medicamente, donate de România, întâmpinate la Chișinău. Ministerul Apărării: „Vă mulțumim din suflet pentru ajutorul oferit cetățenilor Republicii Moldova!”

România a mai donat, în luna mai 2020, ajutoare umanitare în valoare de 3,5 milioane de euro, însă camioanele românești au fost întâmpinate la marginea Chișinăului, guvernarea lui Igor Dodon invocând restricții legate de pandemie. Peste doar câteva zile, reprezentanții socialiștilor marcau „ziua victoriei” în Piața Marii Adunări Naționale, iar ulterior primarul capitalei, Ion Ceban, defila prin centrul Chișinăului cu cinci autospeciale cumpărate la mâna a doua din Rusia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md