14:29:41 08.05.2024
Stiri

Ministru desemnat în Guvernul Nataliei Gavrilița, despre decizia Curții Constituționale: „Sunt stupefiat de AGRAMAȚIA socialiștilor, care au formulat sesizarea”

Actualitate 16.02.2021 14:37 Vizualizări1183 Autor: Ziarul National


Ministru desemnat în Guvernul Nataliei Gavrilița, despre decizia Curții Constituționale: „Sunt stupefiat de AGRAMAȚIA socialiștilor, care au formulat sesizarea”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, susține că era previzibilă decizia de astăzi a Curții Constituționale (CC), prin care a fost respinsă cererea socialiștilor de suspendare a decretului Maiei Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier.

„Curtea Constituțională a respins cererea deputaților PSRM de suspendare a decretului președintelui cu privire la desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru.

Citește și: DOC // Curtea Constituțională a RESPINS cererea socialiștilor de a suspenda acțiunea DECRETULUI Maiei Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de PREMIER

Dacă sincer, nici nu înțeleg cum se putea lua o altă decizie. Dincolo de aspectele de fond, sunt pur și simplu stupefiat de agramația socialiștilor, care au formulat sesizarea – chiar dacă legea spune că suspendarea urmează a fi obligatoriu argumentată.

În sesizarea de neconstituținalitate nu se regăsește măcar un argument în susținerea suspendării acțiunii decretului”, spune Litvinenco, propus pentru funcția de ministru al Justiției în Guvernul Nataliei Gavrilița.

Amintim că Înalta Curte a respins astăzi cererea socialiștilor de a suspenda acțiunea decretulului președintei Maia Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier.

Examinarea în fond a sesizării deputaților PSRM va avea loc marți, pe 23 februarie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md