05:46:16 26.04.2024
Stiri

Diplomaţi ruşi laudă rolul așa-numitului „minister de externe de la Tiraspol în lupta pentru existenţa rmn”

Actualitate 15.02.2021 08:01 Vizualizări1096 Autor: Ziarul National
Diplomaţi ruşi laudă rolul așa-numitului „minister de externe de la Tiraspol în lupta pentru existenţa rmn”


Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, a participat la colegiul aşa-numitului minister de externe de la Tiraspol. Evenimentul a avut loc în regim on-line, iar în discursul său ambasadorul rus a vorbit despre rolul decisiv al misiunii de pacificare conduse de Rusia în regiunea separatistă transnistreană pentru menţinerea păcii pe Nistru, „ceea ce ne permite să ducem negocieri cu participarea OSCE, Ucraina, a observatorilor din partea SUA şi UE”.

Liderul administraţiei secesioniste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a mulţumit ambasadorului rus, ministrului apărării de la Moscova şi preşedintelui Putin „pentru susţinerea acordată Transnistriei” şi pentru misiunea de pacificare, transmite tvrmoldova.md.

Şi ambasadorul cu misiuni speciale de la Moscova, Serghei Gubarev, a transmis un mesaj la Tiraspol cu ocazia „zilei lucrătorului diplomatic”, în care spune că „din primele zile ale creării sale, ministerul de externe de la Tiraspol a luptat pentru sarcina cea mai importantă – apărarea intereselor şi chiar a existenţei republicii moldoveneşti nistrene”. „Sper că după pandemie va continua practica care s-a recomandat foarte bine a stragierii diplomaţilor transnistreni la Ministerul de Externe al Rusiei”, se mai spune în mesajul lui Gubarev, citat de presa de la Tiraspol, potrivit REL.

Federaţia Rusă declară că susţine integritatea teritorială a Republica Moldova, dar ambasadorul rus şi numeroşi oficiali de la Moscova participă constant la evenimentele „oficiale” organizate de conducerea separatistă de la Tiraspol, subliniind de fiecare dată susţinerea pe care o acordă Rusia regiunii transnistrene.

Oleg Vasneţov a participat şi anul trecut la colegiul aşa-numitului minister de externe de la Tiraspol. Atunci însă Ministerul de Externe de la Chişinău l-a convocat pe Vasneţov şi a cerut diplomaţilor ruşi acreditaţi în Republica Moldova „să se abţină” de la participarea la evenimentele organizate de administraţia separatistă de la Tiraspol. În acest an, Ministerul de Externe de la Chişinău nu a avut deocamdată nicio reacţie la acţiunile diplomaţilor ruşi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md