00:10:41 27.04.2024
Stiri

Matematica lui Litvinenco pentru învestirea unui guvern: „Mai este nevoie de încă minimum 13 mandate. De unde le luăm?”

Actualitate 15.02.2021 12:40 Vizualizări1973 Autor: Ziarul National
Matematica lui Litvinenco pentru învestirea unui guvern: „Mai este nevoie de încă minimum 13 mandate. De unde le luăm?”


Scopul deputaților care ar aparține de grupările lui Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor nu este buna guvernare a R. Moldova, ci „evitarea anticipatelor” și „continuarea hoțiilor”, susține deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco.

Legislatorul este convins că în actualul Parlament „nu se poate face o majoritate credibilă care să învestească un guvern care să lucreze pentru oameni”.

„În afară de disputele legate de Constituție, la care care vom reveni neapărat, văd multe discuții despre necesitatea învestirii unui guvern „de salvare națională” de către actualul Parlament. Chiar dacă asta ar înseamna amânarea sau chiar anularea alegerilor anticipate, admitem pentru o clipă așa un scenariu. Întrebarea este următoarea: cu voturile cui se poate învesti un astfel de guvern, în condițiile în care pentru aceasta sunt necesare 51 de voturi? PAS are 15 mandate, PPDA are 11 mandate, PUN are 1 mandat, PD are 11 mandate. În total obținem 38 de mandate. Mai este nevoie de încă minimum 13 mandate. De unde le luam? De la Dodon+Nichiforciuc&Andronache (39 de mandate)? De la Șor-Pentru Moldova (16 mandate)? De la Pro Moldova (7 mandate)?

De asta și zicem – în actualul Parlament nu se poate face o majoritate credibilă care să învestească un guvern care să lucreze pentru oameni. De aceea, fără alegeri parlamentare anticipate, grupările Dodon-Plahotniuc-Șor-Nichiforciuc&Andronache vor continua să controleze Republica Moldova”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Deputatul este convins că „scopul de facto al grupărilor Dodon-Plahotniuc-Șor-Nichiforciuc&Andronache nu este guvernarea țării” sau „guvernarea eficientă a treburilor publice”.

„Scopul lor, dincolo de continuarea hoțiilor, este evitarea anticipatelor. Și, cred ei, odată cu aceasta poate va scădea ratingul oponentului. Adică ei joacă șah, nu fac politică. Cred că e timpul să le dăm mat”, încheie deputatul PAS.

Menționăm că 54 de deputați ai PSRM, Partidului Șor și transfugi democrați au propus-o pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier, însă președintele Maia Sandu a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița candidat la șefia viitorului guvern. Socialiștii au atacat decretul prezidențial de nominalizare a Nataliei Gavrilița la Curtea Constituțională.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md