02:06:31 09.05.2024
Stiri

Un deputat socialist și unul democrat, verificați de ANI: Inspectorii au luat la bani mărunți și averea unui fost administrator al Aeroportului

Actualitate 15.02.2021 15:28 Vizualizări1000 Autor: Ziarul National
Un deputat socialist și unul democrat, verificați de ANI: Inspectorii au luat la bani mărunți și averea unui fost administrator al Aeroportului


Un deputat al Partidului Socialiștilor și altul de la Partidul Democrat vor trebui să ofere explicații la Inspectoratul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Inspectorii au inițiat controale, într-un caz fiind verificată posibila nerespectare a regimului juridic al averii, iar în cel de-al caz - incompatibilități de funcție.

Totodată, inspectorii verifică și averea unui fost administrator al Aeroporului Internațional Chișinău, precum și a unui președinte de raion. Alte trei controale au fost inițiate pe numele a trei primari din raioanele Ialoveni și Drochia.

În cadrul verificărilor inițiate pe parcursul săptămânii trecute figurează și un șef al unui Centru de Sănătate Publică din raionul Cantemir.

În aceeași perioadă, inspectorii de integritate au emis opt acte de constatare a încălcării regimurilor juridice al conflictelor de interese și incompatibilităților, admise de către un vicedirector de Spital raional, un fost director de Teatru din Bălți, un fost șef de secție de cultură din Taraclia și alți trei primari din raioanele Soroca și Fălești. Aceștia au admis conflicte de interese în timpul exercitării funcțiilor publice, iar un consilier local din raionul Glodeni a deținut simultan încă o funcție.

Instituția mea precizează că au fost pornite șapte cauze contravenționale pe numele unui fost șef al IGP, vicepreședintui raionului Strășeni, unui funcționar public din cadrul Inspectoratului Ecologic de Stat, pe numele a trei consilieri locali din Cricova, municipiul Chișinău, și al unui consilier local din raionul Șoldănești. Aceștia ar putea fi sancționați pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md