01:57:18 27.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Dodon a vrut să se întâlnească cu Maia Sandu, dar a fost REFUZAT: „Aici toate TRATATIVELE s-au finisat…”

Actualitate 12.02.2021 11:49 Vizualizări3007 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Dodon a vrut să se întâlnească cu Maia Sandu, dar a fost REFUZAT: „Aici toate TRATATIVELE s-au finisat…”


Socialiștii confirmă că au ajuns la un acord de principiu cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) în privința declanșării alegerilor parlamentare anticipate și chiar a fost stabilită și data acestora, însă totul a căzut după ce Maia Sandu ar fi refuzat să se întâlnească cu Igor Dodon pentru a bate în cuie această înțelegere. Declarația a fost făcută astăzi de către liderul fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță.

Potrivit lui Furculiță, părțile, PSRM – PAS, s-ar fi înțeles să nu divulge presei detalii despre negocieri, însă Igor Grosu ar fi încălcat această înțelegere.

„O să mă refer la negocierile care au avut loc, după ce Igor Grosu a făcut unele declarații în acest sens. Am avut o înțelegere să nu vorbim în public despre detaliile negocierilor. Am discutat cu reprezentanții PAS, cu domnii Igor Grosu, Sergiu Litvinenco… Am convenit detaliile tehnice privind metoda de dizolvare a Parlamentului. Am discutat și potențialele zile în care pot avea loc alegerile. Era vorba de începutul - mijlocul lunii iunie”, a spus Furculiță astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

După ce ar fi fost convenite aceste detalii pe platformă parlamentară, liderul PSRM, Igor Dodon, a solicitat ca înțelegerea să fie parafată de el și de către Maia Sandu.

„Când am convenit aceste detalii, la solicitarea Biroului Executiv al PSRM, pentru a întări aceste înțelegeri, s-a discutat ca acestea să fie convenite de conducătorii ambelor formațiuni. (Corneliu Furculiță s-a referit la președintele Maia Sandu, care nu mai este membru PAS n.r.). Ni s-a spus că e o misiune imposibilă, deoarece statutul doamnei nu-i permite să se întâlnească cu altcineva decât la nivel de omolog. Aici toate tratativele s-au finisat. Nu a fost nicio înțelegere și nicio obligație. Nu a fost nicio trișare, ne-am onorat obligațiunile”, spus Furculiță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md