01:19:21 27.04.2024
Stiri

Reprezentanții ministerelor Economiei și Educației, dar și ai Procuraturii Generale, chemați la audieri în Parlament vizavi de proiectul „Arena Chișinău”: „Problemă majoră, de rezonanță națională”

Actualitate 11.02.2021 15:04 Vizualizări1276 Autor: Ziarul National
Reprezentanții ministerelor Economiei și Educației, dar și ai Procuraturii Generale, chemați la audieri în Parlament vizavi de proiectul „Arena Chișinău”: „Problemă majoră, de rezonanță națională”


Reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, dar și ai Procuraturii Generale sunt invitați la audieri în Parlament la subiectul „Arenei Chișinău”, care nu este nici astăzi funcțională, deși acest lucru urma să se întâmple încă acum doi ani.

Propunerea a fost lansată astăzi, în plenul Parlamentului, de către deputatul Alexandru Slusari, iar audierile vor avea loc săptămâna viitoare.

Slusari vrea să afle ce se întâmplă cu cele 69 de hectare de terenuri „gajate și regajate”, deși arena ocupă doar zece hectare, și dacă procurorii cercetează circumstanțele în care a fost implementat acest proiect păgubos pentru stat.

Deputatul Lilian Carp a declarat că a trimis anterior mai multe interpelări la Procuratura Generală și a fost informat că au fost demarate anumite proceduri cu privire la acest subiect, dar a trecut timp și nu se știe cu ce s-au finalizat acestea.

Fostul deputat democrat Sergiu Sârbu care face parte acum din Platforma „Pentru Moldova” l-a întrebat pe Slusari „care este baza legală” atunci când invită procurorii la raport pe un caz concret.

„Îi răspund celui mai mare jurist și celui mai mare coșmar pentru acest Parlament - procurorii pot să nu vină, dar nimeni nu-i interzice forului legislativ suprem să invite Procuratura Generală, Ministerul Economiei și Infrastructurii și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, care și-au pus acolo semnăturile, să răspundă la întrebări vizavi de o problemă majoră de rezonanță națională”, a replicat Alexandru Slusari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md