05:26:56 27.04.2024
Stiri

Mariana Durleșteanu ar putea REFUZA calitatea de PREMIER desemnat. „Nu sunt sigur că și doamna Durleșteanu își dorește suportul lui Șor în actul de guvernare”

Actualitate 11.02.2021 15:20 Vizualizări2534 Autor: Ziarul National
Mariana Durleșteanu ar putea REFUZA calitatea de PREMIER desemnat. „Nu sunt sigur că și doamna Durleșteanu își dorește suportul lui Șor în actul de guvernare”


Fosta ministră a Finanțelor, Mariana Durleșteanu, ar putea să se răzgândească în privința candidaturii sale la funcția de prim-ministru, atunci când va realiza că va depinde în permanență de Ilan Șor. De această părere este liderul Partidului Democrat (PD), Pavel Filip.

Democratul susține că PD s-a retras din Guvernul Chicu pentru a oferi o oportunitate R. Moldova, dar Maia Sandu nu s-a folosit de ea. „Dacă am oferit această oportunitate, atunci trebuia să se vină cu un guvern serios, cu un program de guvernare pentru a scoate R. Moldova din criză… Trebuia să se solicite pe bune votul de încredere a Parlamentului… Asta trebuia să se întâmple”, a declarat astăzi Filip.

Acum, după ce Igor Dodon a anunțat că o va înainta pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministru, există riscul că și fosta ministră a Finanțelor va refuza oferta.

„PD nu se vede alături de cei care au jefuit această țară. Am văzut că imediat au sărit cei de la Partidul „ȘOR”, care susțin cu ardoare această candidatură. Nu sunt sigur că și doamna Durleșteanu își dorește suportul lui Șor în actul de guvernare. Această candidatură va fi doar atunci când președintele va semna decretul de desemnare. Până atunci există doar o dorință cuiva de a desemna un candidat la funcția de premier. Eu nu am avut tangență cu doamna Durleșteanu, nu o cunosc. O să vedem ce va face președintele. PD nu participă la acest exercițiu și nu avem nicio intenție să discutăm cu Partidul „ȘOR”. Poate să fie oricare program, dar PD nu se va alia niciodată cu Partidul „ȘOR”. Noi nu pentru asta am făcut reforma în PD, nu pentru asta am resetat PD. Nu vrem să revenim la problemele care au trimis PD în opoziție”, a declarat astăzi Pavel Filip.

Cu peste două decenii de experiență în domeniul financiar, Mariana Durleșteanu este vicepreşedinte management financiar și al riscului KMG International (fostul Grup Rompetrol), companie cu o prezență în 11 țări.

Potrivit Forbes România, Mariana Durleșteanu asigură conducerea strategică a tuturor activităților financiare la nivelul Grupului KMG International, prin stabilirea unor indicatori de perfomanță financiară a companiilor membre, stabilește și implementează strategia de risc management a grupului: strategic, operațional, financiar (hedging), juridic și este responsabilă pentru crearea unor mecanisme integrate de prevenire, monitorizare și mitigare a riscurilor la nivelul grupului.

A deținut diferite funcții publice pentru o perioadă de aproximativ șapte ani, fiind ministru de Finanțe în Republica Moldova pe timpul când premier era Zinaida Greceanîi, Ambasador al Republicii Moldova în Marea Britanie și Senior Banker în cadrul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare pentru partea de vest a regiunii Balcanilor, Belarus, Moldova și Turcia.

Mariana Durleșteanu a fost în anul 2019 pe locul 7 în top 50 al celor mai influente femei din România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md