09:43:24 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Maia Sandu o înaintează din nou pe Natalia Gavrilița la funcția de PRIM-MINISTRU: Ce spune despre deputații care au creat o majoritate parlamentară

Actualitate 11.02.2021 18:32 Vizualizări2721 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu o înaintează din nou pe Natalia Gavrilița la funcția de PRIM-MINISTRU: Ce spune despre deputații care au creat o majoritate parlamentară


Președintele Maia Sandu nu acceptă candidatura propusă de cei 54 de deputați care au anunțat astăzi formarea unei majorități parlamentare și o înaintează pentru a doua oară pe Natalia Gavrilița la funcția de premier.

Șefa statului a confirmat astăzi, după întrevederea acută la Președinție cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare, că a primit o listă cu semnăturile celor 54 de deputați ai Partidului Socialiștilor, ai Partidului Șor și transfugilor democrați și spune că are mari dubii că unele ar fi fost exprimate liber, iar altele aparțin celor implicați în furtul miliardului.

„Astăzi, spre seară, pe adresa Președinției a venit o scrisoare cu o propunere de candidat la funcția de prim-ministru, semnată de 54 de deputați. În această listă am descoperit semnături ale persoanelor în raport cu care există dubii că și-ar fi exprimat voința în mod liber. Și aici vorbesc despre persoane care au fost supuse faptului răpirii, care au fost ținute ostatici, de asemenea persoane care au fost implicate în furtul miliardului și deputați care au schimbat mai multe partide politice și mai multe grupuri parlamentare. În unele dintre aceste acte de traseism politic există suspiciuni rezolabile de corupție și de presiune externă”, a declarat Maia Sandu.

În aceste condiții, președintele a luat decizia s-o înainteze pentru a doua încercare de a învesti un guvern tot pe Natalia Gavrilița, care nu a acumulat astăzi niciun vot în Parlament.

„I-am solicitat doamnei Gavrilița să creeze echipa, să pregătească programul și să le prezinte Parlamentului”, a anunțat Maia Sandu.

Menționăm că, pe lângă candidatura Marianei Durleșteanu, înaintată de coaliția formată de PSRM, Partidul Șor și transfugi democrați, Platforma DA i l-a propus Maiei Sandu pe Andrei Năstase la funcția de premier.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md