20:49:47 26.04.2024
Stiri

Veste bună pentru AGRICULTORII din R. Moldova. Guvernul de la București a aprobat oferirea a 6 000 de tone de motorină fermierilor afectați de secetă: „Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”

Actualitate 08.02.2021 12:40 Vizualizări1421 Autor: Ziarul National
Veste bună pentru AGRICULTORII din R. Moldova. Guvernul de la București a aprobat oferirea a 6 000 de tone de motorină fermierilor afectați de secetă: „Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”


Guvernul de la București condus de premierul Florin Cîțu a aprobat alocarea a 6 000 de tone de motorină, cu titlu gratuit, pentru agricultorii din R. Moldova, afectați în anul trecut de o secetă fără precedent. Acest ajutor umanitar a fost acordat în conformitate cu înțelegerile dintre președinții Klaus Iohannis și Maia Sandu, la care s-a ajuns în cadrul vizitei oficiale a șefului staturlui român la Chișinău, la finele anului trecut.

„Ne bucurăm de această veste bună pentru țara noastră - ca urmare a înțelegerilor pe care le-am avut cu domnul Iohannis, Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru R. Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă. Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest ajutor de 6 000 de tone de motorină, în special președintelui Klaus Iohannis și prim-ministrului Florin Cîțu. Urmează să fie implementate toate procedurile necesare ca motorina să ajungă la agricultori. Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Chicu trântește ușa și ATACĂ România. „Vizita lui Iohannis la Chișinău a fost lipsită de conținut. România a fost părtinitoare, e IMIXTIUNE în treburile noastre interne”

De menționat că președintele Iohannis a anunțat, pe 29 decembrie 2020, un pachet de sprijin pentru cetățenii R. Moldova, în cadrul vizitei sale în R. Moldova, la câteva zile după învestirea Maiei Sandu în funcția de șef al statului.

Citește și: România va oferi noi AJUTOARE R. Moldova. Înţelegerile la care au ajuns Maia Sandu şi premierul României, Florin Cîţu

Mai exact, Klaus Iohannis anunța extinderea valabilității acordului care prevede acordarea unui grant în valoare de 100 de milioane de euro pentru R. Moldova, trimiterea la Chișinău a 200 de mii de doze anti-COVID-19, dar și 6 000 de tone de motorină pentru agricultori.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md