15:44:57 26.04.2024
Stiri

DOC // Scrisoare DESCHISĂ pentru primarul Ion Ceban: „Planificăm o investiție de 28 de milioane de euro. „Urbanconstruct” SRL vrea să lucreze acasă și să contribuie la bunăstarea țării. Permiteți-ne să ne facem lucrul onest”

Actualitate 05.02.2021 10:30 Vizualizări2873 Autor: Ziarul National
DOC // Scrisoare DESCHISĂ pentru primarul Ion Ceban: „Planificăm o investiție de 28 de milioane de euro. „Urbanconstruct” SRL vrea să lucreze acasă și să contribuie la bunăstarea țării. Permiteți-ne să ne facem lucrul onest”


Compania „Urbanconstruct” SRL, care intenționează să construiască un complex locativ și de business în apropierea Circului din Chișinău, a adresat o scrisoare deschisă primarului general, Ion Ceban. Firma de construcții îl informează pe Ion Ceban că are toate actele în regulă, iar capitala va avea doar de câștigat în urma edificării complexului de clădiri.

„Compania „Urbanconstruct” SRL dorește să fie auzită. Situația care s-a creat în jurul construcției ce urmează a fi demarată în zona Circului ne-a surprins. Or, „Urbanconstruct” SRL este o companie cu o reputație ireproșabilă, care a dat în exploatare mai multe blocuri de locuit chiar înainte de termenul promis, care achită cu regularitate impozitele la stat și asigură cu locuri de muncă mii de locuitori ai capitalei, spre deosebire de cei care fac gălăgie în goana după dividende. Sunt convins că știți acest lucru”, se rată în scrisoarea semnată de fondatorul „Urbanconstruct” SRL, Tudor Talpă.

Talpă afirmă că i se par nedrepte acuzațiile care se aduc companiei.

„Reacția pripită și acuzațiile care ni se aduc ne-au marcat, or, noi nu ne propunem altceva decât să transformăm paragina din inima capitalei într-un loc modern, civilizat, care să îmbine armonios modernismul cu istoricul. Planificăm o investiție de 28 milioane de euro, din care se vor achita impozite și vor fi create peste 2 000 de locuri de muncă, cu salarii decente, achitate la timp. Mai mult, peste 350 de familii vor avea acces la locuințe de calitate, iar în preajmă va fi amenajat un parc deosebit. Parcul va fi acolo unde acum e paragină și se plimbă doar câinii vagabonzi. Centrul de afaceri va avea la ultimul etaj un Observator, care va fi accesibil oricui va dori să vadă Chișinăul de sus. Mai mult, locuri de parcare vom asigura în proporție de 1:1”, spune Talpă în scrisoarea adresată lui Ceban.

Totodată, compania susține că are toate actele în regulă și poate demara construcția. „Dumneavoastră cunoașteți că lotul de pământ de 88 de ari aparține „Urbanconstruct” SRL. Actele noastre sunt în regulă, iar studiul geologic demonstrează clar că nu există pericole pentru Biserica Sf. Constantin și Elena. Mai mult, noi vom renova locașul și vom amenaja teritoriul.

Citește și: VIDEO // Consiliul Național al Monumentelor Istorice dă asigurări că nu există niciun pericol pentru zona protejată de lângă Circul din Chișinău, dacă acolo va fi edificat un complex locativ și comercial

Dle Primar, noi vă rugăm se ne oferiți posibilitatea se vă prezentăm în detalii proiectul ce urmează a fi construit. Suntem deschiși și dispuși să discutăm și împreună să găsim cea mai bund formulă pentru ca orașul nostru, Chișinău, să beneficieze de investiții serioase și să capete un aspect modern. „Urbanconstruct” SRL nu își dorește să facă investiții în afara țării, unde, de altfel, este așteptat. „Urbanconstruct” SRL vrea să lucreze acasă și să contribuie astfel la bunăstarea țării. Permiteți-ne să ne facem lucrul onest, așa cum am făcut dintotdeauna”, se mai arată în scrisoarea lui Tudor Talpă.

Săptămâna trecută, Consiliul Național al Monumentelor Istorice a aprobat proiectul de edificare a unui complex multifuncțional în apropierea Circului, însă subiectul a provocat critici în spațiul public, deoarece ar fi afectată vizibilitatea dar și fundația bisericii Sfinților Împărați Constantin și Elena.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md