11:28:07 26.04.2024
Stiri

Dodon e sigur că PSRM nu va VOTA pentru Guvernul Nataliei Gavriliță, dar așteaptă o „SCHIMBARE” pentru a doua tentativă: Dacă se va schimba ceva, noi vă vom informa…”

Actualitate 05.02.2021 11:05 Vizualizări1797 Autor: Ziarul National
Dodon e sigur că PSRM nu va VOTA pentru Guvernul Nataliei Gavriliță, dar așteaptă o „SCHIMBARE” pentru a doua tentativă: Dacă se va schimba ceva, noi vă vom informa…”


Președintele Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, e sigur că fracțiunea socialiștilor nu vor vota săptămâna viitoare Guvernul Nataliei Gavriliță, însă nu e atât de sigur în ceea ce privește a doua tentativă de a învesti un nou executiv.

Potrivit lui Dodon, oponenții săi politici au rămas fără replică, după ce dânsul a spus tranșant că PSRM nu va vota Guvernul Gavriliță.

„Multe fracțiuni au rămas fără replică, deoarece nu știu de ce erau sigure că noi vom vota Guvernul Gavriliță. Noi nu vom vota Guvernul Gavriliță și această decizie e definitivă. Doamna Gavriliță, puteți fi sigură că săptămâna viitoare nu veți deveni premier. Am mai văzut că unii s-au pornit deja prin oraș să-și cumpere costume de ministru… Nu vă grăbiți, poate o să vă vină timpul. Săptămâna viitoare poate o să aveți nevoie de aceste costume pentru a veni în Parlament și a răspunde la întrebările socialiștilor. Dar la sigur guvernul nu va fi votat săptămâna viitoare”, a declarat astăzi Dodon, într-o intervenție pe Facebook.

Totuși, Igor Dodon nu este la fel de tranșant în ce privește a doua tentativă de a învesti un nou guvern.

„La a doua tentativă ce vom face? Putem să votăm un guvern doar dacă vom fi reprezentați în acest guvern, doar dacă programul nostru se va regăsi integral sau parțial în programul de guvernare. Atunci are sens să votezi un asemenea guvern. Așa că rămân pe aceeași poziție – cel mai probabil vom avea alegeri parlamentare anticipate în luna iunie. Dacă se va schimba ceva, noi vă vom informa. Dar deocamdată mergem pe această poziție.

Teoretic există posibilitatea că se vor găsi 51 de deputați care vor spune că au un candidat la funcția de premier, pe care vor să-l înainteze. Dar e foarte posibil că președintele nu va accepta această candidatură, deși e obligată să o față. Dacă nu va accepta, atunci iarăși criză politică și alegeri parlamentare anticipate. Astfel, din cauza poziției președintelui Maia Sandu noi suntem în blocaj și avem această criză politică. Asta e rău pentru țară, foarte rău.

Există posibilitatea ca noi să dăm pasărea din mână pe cea de pe gard? Există așa posibilitate, dar care e soluția? Dacă nu există posibilitatea de a vota un guvern în actualul Parlement, altă soluție nu există. Mergem la anticipate și poporul să ne judece pe toți”, a punctat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md