18:32:32 26.04.2024
Stiri

Tehnică sofisticată pentru depistarea rapidă, la frontieră, a actelor falsificate sau a persoanelor anunțate în căutare, donată de către SUA Poliției din R. Moldova

Actualitate 05.02.2021 12:14 Vizualizări1041 Autor: Ziarul National
Tehnică sofisticată pentru depistarea rapidă, la frontieră, a actelor falsificate sau a persoanelor anunțate în căutare, donată de către SUA Poliției din R. Moldova


Ambasada SUA în Republica Moldova a donat joi Direcției cooperare polițienească internațională a Inspectoratului General al Poliției (IGP) două seturi de calculatoare cu monitoare și două imprimante de volum mare de tipar cu cartușe de rezervă.

Datorită acestui suport, oamenii legii de la Chișinău vor putea implementa aplicația FIND, adică o nouă tehnologie privind managementul informației în bazele de date e-ASF a Interpol. Mai exact, este vorba despre verificarea datelor în baza de date cu recepționarea unui răspuns mai rapid, vizionarea informației verificate, căutarea în masivul de date și trecerea softului pe platforma ultimelor versiuni ale SO Windows sau Linux.

Responsabilii IGP afirmă că acest soft este unul oportun, deoarece va permite verificarea informației la trecerea frontierei Republicii Moldova în bazele de date ale Interpol privind pașapoartele sustrase sau pierdute, persoanele anunțate în căutare internațională, precum și autovehiculele sustrase.

Această tehnică are un rol important pe segmentul combaterii crimei organizate, falsificării documentelor, sustragerii autovehiculelor, având drept scop final asigurarea securității hotarelor Republicii Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md